Blogging, Știri & Trends
Cum conectezi un bec la 2 fire
Cum conectezi un bec la 2 fire

Cum conectezi un bec la 2 fire

Când te muți mai ales, ai nevoie să lași în urmă noului proprietar niște becuri măcar. Cum faci ca să lași ceva simplu în urmă?
Ai nevoie de un bec, 2 fire, izoler și…să nu te curentezi!

Conectezi o liță a firului pe soclul filetat al becului iar o alta pe fundul său numit „contact central”. Pui izoler pe rând la fiecare și gata.

Dacă bagi firele în priză vei vedea că becul se aprinde fără probleme. Unde aveai plafoniera sau alt corp de iluminat vezi două sau trei fire. Conectezi la 2 fire diferite din tavan. În cel mai rău caz ți se arde filamentul becului sau ți se arde siguranța (lucru neimportant când ai siguranțe electrice). Becul se sparge de obicei doar atunci când îl uzi cu apă atunci când e fierbinte. Chiar și așa, eu n-am avut niciodată probleme de genul. Rezultatul final?

O metodă simplă, ieftină și decentă de a lăsa o casă goală în urmă! Ca aspect poate arăta mai bine dacă pui mai mult izoler dar…în general nu contează căci vei pune în schimb altceva oricum. Sper că vă ajută!

p.s. Dacă vă dă scurt-circuit, aveți grijă să nu atingeți firul de pe contactul central cu soclul filetat.

2 comentarii

  1. joe

    Mda, altii fac la fel cum am facut eu doar ca in loc de izoler lipesc cu pistolul de lipit. E mai sigur evident caci uite mie mi s-a stins deja unul degeaba caci i-a cam alunecat lita aia pe sub izoler. Dar da, fasungul e cel mai bun, doar ca…nu am si pana cumpar daca as vrea sa cumpar, dureaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *