Blogging, Știri & Trends
Cum mi-am desfundat țevile din baie
Cum mi-am desfundat țevile din baie

Cum mi-am desfundat țevile din baie

Eww…știu. Dar când ai țevile înfundate…trebuie să iei măsuri! Cum ziceam și pe Fb, îmi place părul iubitei mele dar nu prin țevile mele de la baie!
În ultima săptămână sau două, am observat că de fiecare dată după ce fac baie, podeaua mi se umple de apă. La început era mai puțină apă și am crezut că dacă dau cu silicon undeva pe marginea căzii, rezolv tot. De unde…a doua oară era și mai rău și eram deja frustrat. Am presupus că am țevile înfundate, cel mai probabil din cauza părului. Eu nu am prea mult păr pe cap, deși îmi cam crescuse în ultimul timp. Maică-mea se tunde mai scurt deseori dar cu siguranță a contribuit (plus că mai spăla mochete de alea pufoase în cadă iar puful ăla se adună la nebunia din țevi). Mosa mea are un păr bogat și minunat. Deși mereu îl adună meticulos când se spală, multe fire de păr tot scapă de paza ei.
Hai să ne punem pe desfundat! Dar cum faci când ai țevi înfundate? Mă îngrozea rău gândul ăsta cândva. E simplu în general, trebuie doar să fii foarte atent să nu pierzi ceva sau mai ales să nu spargi ceva. În multe situații nu se pune deloc problema de inundație. Cazul meu e subiectiv, căci nu toți au baia la fel.
Eu am o scurgere în podea. Am bănuit că acolo trebuie să umblu. Am încercat inițial să desfund cada cu soluție Mr. Muscle dar nu a funcționat. Vă recomand în general la o înfundare să folosiți biluțe de alea Muscle. Dacă nu merge, e mai grav înseamnă. Scurgerea se află sub piciorul chiuvetei iar piciorul ăla nu se mișcă de acolo fără să dai chiuveta la o parte.

Practic, asta trebuia să fac deci. Chiuveta mea e prinsă în două șuruburi mari din perete, fiecare având o piuliță undeva pe sub chiuvetă.

Așa arată. Am folosit un patent să mișc puțin șurubul iar apoi a ieșit foarte ușor prin rotire cu mâna. Chiar vă recomand să nu strângeți până la refuz multe lucruri de genul din casă. Ba chiar și siliconul ăla pus peste tot e inutil de multe ori. Norocul meu a fost că la sifonul flexibil (pe unde se scurge apa din chiuvetă) nu era silicon. Chiar dacă era, puteam să-l las locului și să deșurubez doar șurubul din sita sifonului.

Ideea e să nu tragi toată chiuveta cu tot cu ce e atașat de ea. În cazul ăsta e doar sifonul și puteam de fapt să nu-l deșurubez deloc ci doar să trag ușor de el, ca să iasă din țeava sa de scurgere. Dacă ai robinetul pe chiuvetă, ai grijă! Acolo chiar trebuie să oprești apa și să deșurubezi mai multe. Din nou, vă zic să aveți grijă, să nu pierdeți ceva. Eu am pierdut piulița din sifon, căci nu știam că-i acolo. Norocul meu e că aceasta căzuse în interiorul acestui tub și mă aștepta acolo cuminte, să o pun la loc.

Apropo, ce vedeți prin pozele astea e vechi de doar un an. Ce repede se uzează lucrurile astea!
Am scos chiuveta deci. Mare grijă cu ea că…n-avem alta! Piciorul se mișcă liber de obicei, nu-i prins de nimic. Apoi ai acces la o gaură și prima poză din articol vă arată cam ce am găsit acolo.

Cum ziceam, nu toți au la fel scurgerile și țevile. În gaura din podea am găsit vreo 3 scurgeri (cele cu roșu) și o țeavă transversală (aia cu gri) care mă cam încurca dar care făcea parte din sistem. Țeava aia cu gri avea un fel de crăpătură lată la sol și făcea legătură cu spațiul scurgerii din stânga. M-am chinuit să-mi bag degetele pe acolo, folosind desigur o mănușă, căci nu știam ce găsesc în interior. Am băgat mâna în gaură și am scos destul păr și puțină mizerie mixtă, am băgat degetele cât am putut în fiecare din scurgerile cu roșu și am scos și de pe acolo dopuri de păr sau doar păr lipit de margini. Mirosea urât dar nu maxim de urât. Deci dacă ți se înfundă țevile, s-ar putea să simți eventual un miros urât în cameră, neștiind de unde vine.
Ultimul dop, la scurgerea din stânga, pe unde pleca apa, rămânea pe loc. Am înfipt și șurubelnița pe acolo, am băgat și degetele și nu prea mergea bine. Am făcut altceva. Am umplut cada cu apă fierbinte și am început să evacuez ușor ușor tot. Deci umpli cada cu dopul pus, să curgă apa cu presiune, cu viteză. Acest lucru + împinsul meu de dinainte cu deget și șurubelniță și cățel și purcel, a făcut dopul ăla de păr să zboare pe țeavă iar apa a început în sfârșit să fie evacuată așa cum a intenționat Dumnezeu să fie evacuată apa prin țevi.
Am pus cu grijă la loc sita de la gaura din podea, sifonul, piciorul. Apoi am îmbrățișat chiuveta și cu mare grijă am pus-o la loc pe șuruburi și pe picior. Am strâns piulițele, am pus și sita la loc, fiind atent să potrivesc și garnitura sitei pentru a nu se scurge apa pe lângă, am spălat baia și tot și gata!
Ce am folosit pentru a meșteri această treabă, ce în mod normal e foarte serioasă și scumpicică de rezolvat cu meșteri?

Atâtica. Cutterul pentru siliconul ăla nesuferit de pe margine (deși poți să smucești și tu chiuveta cu tupeu și se va dezlipi în mare parte), șurubelnița pentru o singură treabă pe care puteam s-o evit dacă doar scoteam sifonul din țeavă și patentul doar pentru a slăbi iar apoi întări piulițele cele două. În rest, e treabă cu mâinile goale, ce nu durează nici măcar o oră. Mai mult a durat să scriu acest articol. Ca să vezi!

Eu sunt mândru de mine, chiar și iubita mea e mândră de mine. Ce să-mi doresc mai mult? Hai spor la treburi casnice!

2 comentarii

  1. Lore

    Multumesc mult pentru toate informatiile. Au fost bine-venite. Dar, din pacate, la mine n-a mers.
    L-am chemat pe administrator si dupa ce a incercat sa scoata cu sarpele toate dopurile de pe scurgere a mai turnat si o sticla mica de Coca Cola. Dupa ce a pus Cola imediat a inceput sa se svurga toata apa. Deci… nu doar bem Cola, o turnam si in scurgeri.
    Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *