Blogging, Știri & Trends
Cum sa downloadezi cu torrente!
Cum sa downloadezi cu torrente!

Cum sa downloadezi cu torrente!

Am întâlnit multe persoane care să se plângă despre torente şi despre cum nu îşi dau ele seama să le folosească. Mie doar îmi pare rău că nu ştiam de mult simplitatea pe care o ştiu acum.

Torrentul poate fi considerat un fişier ce conţine o informaţie (carte, film, melodie…). El poate fi găsit pe mai multe site-uri de specialitate (FileList, The Pirate Bay…) şi poate fi downloadat uşor. Unele site-uri precum filelist.ro, cere user şi parolă, altele sunt gratuite.

Ca să iei fişierul respectiv, torrentul, filmul, muzica…trebuie să ai un program specific care să facă asta. Eu prefer „miu torent” cunoscut ca „utorrent”. Deci hai să vă fac o instalare pas cu pas.

PASUL 1:

Downloadezi gratuit utorrent de pe site-ul oficial, dând click aici

PASUL 2:

După ce îţi instalează programul, intri în el. Dacă îţi cere update, poţi să o faci! Ok, ai programul acum, poţi downloada. Dar mai întâi, trebuie să faci câteva setări. Nu e obligatoriu dar e indicat. Poţi sări peste pasul ăsta dacă vrei.


– Intri în Options Preferences;
– Acolo poti intra mai întâi la General şi poţi debifa sau bifa ce îţi place sau ce nu-ţi place. De ex, poţi debifa să caute update-uri sau poţi schimba limba (utorrent are si limba Română);
– la Directories bifezi unde anume să-ţi copieze noile download-uri, eu setez un folder atât pentru new downloads cât şi pentru complete downloads (poţi să-ţi dai un Create new folder în My Documents şi să-l redenumeşti în „Downloads”, asta dacă ai spaţiu pe C:);
– La Bandwith trebuie să ai prima căsuţă de sus setată pe zero, ca să-ţi downloadeze cu viteză nelimitată. Lucrul ăsta de obicei e implicit, aşa ţi se setează singur;
– La Advanced Disk Cache poţi bifa ba „Override…” cu 32 Mb în căsuţă, ba Reduce memory... A doua variantă îţi va aloca mai multă memorie pentru program, însă dacă n-ai memorie multă, mai bine dai override şi pui o valoare mai mică.

PASUL 3:

Hai să downloadăm. Iau exemplu site-ul www.torrents.to. Intrăm pe el. Să zicem că vreau să iau „Tom & Jerry”, exact asta scriu la search. Dau click pe titlu, dau Download. Atât.

Dar hai totuşi să detaliez pentru cei care doresc asta:

O să-mi apară o listă. Fiecare rând este un fişier. Unele merg, altele nu, altele sunt mincinoase. Cele de încredere de obicei au la sfârşit ceva de genul +14, însemnând că 14 persoane recomandă fişierul ăsta şi îl consideră bun. De asemenea, ne uităm în dreapta la coloanele cu S şi L.

S înseamnă Seeders – oameni care fac seed, ţin fişierul viu pe internet iar L înseamnă Leechers – lipitoarele de oameni care doar downloadează. Evident, trebuie să ai cifre mai mari de zero la S ca să-ţi downloadeze un fişier.

Cum ziceam, dau click pe nume, pe titlu şi apoi pe Download torrent. Eu am Firefox deci de obicei aştept să-mi apară mesajul ăsta:

Dau click pe el şi apoi apare asta:

Dau open şi mi-l deschide automat cu programul utorrent.

PASUL 4:

În mod normal, downloadul deja începe, însă s-ar putea să-ţi afişeze fereastra asta:

E utilă mai ales când vrei să alegi ce fişier anume vrei să downloadezi. Poţi debifa însă „don’t show” ca să nu-ţi mai apară, însă nu recomand. Mai poţi vedea locaţia unde se downloadează, cât spaţiu ocupă fişierul şi cât spaţiu liber ai tu. Gata, dă-i OK!

Îţi apare ce se vede în imaginea de sus. Ce trebuie să te intereseze este Download Speed-ul.

REZUMAT:

1. Downloadezi utorrent
2. Intri pe un site de torrente, nu stai să cauţi aiurea pe Google. Recomand torrents.to şi filelist.ro
3. Scrii la „search” ce cauţi. Downloadezi fişierul şi îi dai Open.

Atât. A fost prea greu? Hai că data viitoare poate vă zic şi despre Dc++ că nici despre ăsta nu ştie lumea prea multe.

p.s. Informaţie Bonus.

Ce înseamnă să faci seed?

Ştiu că m-am chinuit o dată foarte mult să caut cum se face seed şi de fapt era sub nasul meu informaţia.

A face seed înseamnă a menţine viu un fişier pe net. Seed înseamnă sămânţă sau a planta. Pe Filelist.ro de exemplu, cu cât ai mai mult seed, cu atât ai mai mult acces sau chiar şansa de a primi invitaţii pe care le dai mai departe. Nu ştiu dacă cei de la FileList mai fac chestia asta cu invitaţie căci eu i-am văzut că dorm în front pe această temă, însă cine ştie.

Ca să faci seed, pur şi simplu laşi fişierul acolo unde e. După ce downloadezi, nu mai muţi folderul, nu redenumeşti, nu ştergi, nu ştergi obiectul din utorrent, îl laşi acolo, să copie şi alţii de la tine. Asta înseamnă seed.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *