Blogging, Știri & Trends
Cum să nu te sinucizi de Sărbători!
Cum să nu te sinucizi de Sărbători!

Cum să nu te sinucizi de Sărbători!

Ah, Sărbătoriile de Iarnă! Copii alergând pe străzi şi sunând la uşi pentru a colinda, familiile adunându-se în faţa unei mese uriaşe sau stând la un grătar în curte, cupluri fericite bucurându-se de vacanţă sau concediu, sărutându-se pasional în ciuda lipsei zăpezii, grupuri de prieteni mergând către Munte pentru a-şi face de cap în cel mai memorabil mod, iar tu…tu dai search pe Google la cele mai simple metode de sinucidere.
Da…e greu să nu te laşi tentat iarna de atâta mâncare şi de atâtea dulciuri, dar mulţi se lasă tentaţi mai mult de gândul Sinuciderii. Începutul iernii aduce un frig în inimile multora şi condiţionează obiceiurile la un tipar strict. Social vorbind, perioada asta separă prietenii de ocazie de cei intimi, ba chiar şi cei intimi sunt lăsaţi la o parte în favoarea familiei sau a iubitului/iubitei. Crăciunul şi apoi Revelionul sună goarna de Adunare generală în grupuri! Aşadar, mulţi sunt lăsaţi pe dinafară şi aceşti mulţi oameni oricum se simţeau mizerabil în viaţa de zi cu zi. Este un truc această perioadă însă, un truc psihologic.
Probabil vei crede că s-a umplut paharul şi că nu mai ai de ce să trăieşti. Ok, poate aşa o fi cumva, dar…de ce ai face-o acum? Sau de ce ai face-o atât de clişeic fix pe data de 1 sau fix la începutul anului? Ar trebui să iei în calcul că perioada asta te păcăleşte psihic, dar nu e cazul să te victimizezi din nou, nu o face intenţionat! Mai rezistă până în Februarie şi caută de atunci să-ţi faci o ordine nouă în gânduri şi în acţiuni şi vezi ce se întâmplă! Ştiu că pentru mulţi e greu. Nici eu nu pot să garantez că nu mă voi arunca în Mare cu o piatră agăţată de gât dar mi se pare cam naiv din partea mea să mă las păcălit de o conjunctură socială de moment doar pentru că mă simt eu trist peste măsură sau deprimat. E o păcăleală.
Ce-i de făcut? Nu ştiu sigur câte idei aş putea să dau căci problemele fiecăruia sunt diferite. M-aş enerva pe cei care au totuşi multe şi sunt deprimaţi doar din cauza unei persoane anume sau din cauza unui nimic. Cine ştie ce e în capul lor dar în locul lor, mi-aş trece pe o listă ceea ce am şi ceea ce-mi lipseşte. Asta le-o recomand lor! Căci dacă le-o recomand altora care chiar nu au mai nimic, o să-şi ia zilele înainte să-mi termin eu acest articol! Pentru aceştia din urmă există soluţia evitării negativului. De exemplu, eu din anul 2011 nu prea mă mai uit deloc la ştirile de la TV. Mi-a schimbat mult starea acest lucru. Am încercat apoi să evit şi orice ştire din online despre violuri, crime şi alte violenţe dar mi-e greu să le evit mereu (dar tot insist). De asemenea, Internetul poate ajuta mult, însă poate dăuna şi peste măsură. În ultimii doi ani m-am simţit cam prost să stau acasă singur de Revelion. Aveam oarecum unde să mă duc (ca plan secundar slab) dar…nu voiam să îmi petrec timpul cu nişte semi-cunoscuţi cu care vorbesc mult prea rar şi cu care nu sunt pe aceeaşi lungime de undă. Văzând pe net ce se întâmplă în acel moment festiv general, îmi aminteam cum petreceam Revelionul cu prietenii de când eram puştan până acum doi ani iar asta îmi dădea sentimente mixte. M-am pus pe privitul unor episoade dintr-un show funny şi am făcut maraton din asta. A mai trecut un an. 
Şi nu trece degeaba. Atunci când vrei să-ţi fie mai bine insişti în asta. Încerci să lucrezi la neajunsuri sau încerci să gândeşti mai pozitiv, aşa ca „tâmpiţii” ăia din filme şi reviste. Dar vezi că merge uneori poate şi ştii că ai putea să reuşeşti în anumite condiţii. Ăsta e semnalul poate de şanse de recuperare. În fine, am multe de povestit despre multe tristeţuri şi nebunii. Sper doar să fiu cândva un caz de succes şi să vorbesc şi altora despre experienţa mea subiectivă măcar. 
Aşadar, ocupă-ţi timpul cu ceva neutru, caută poate să faci ceva util sau poate chiar ceva creativ (vezi cum am făcut eu de exemplu de 1 Ianuarie 2013) iar dacă poţi vorbi cu o persoană sau dacă poţi să-ţi petreci timpul cu ea, poate ar trebui să profiţi de distracţia asta! Ce faci după Anul Nou? Ce ai făcut până acum: Încearcă să fii mai bun şi mai aproape de ţelul tău! Chiar dacă e un chin enorm şi poate întradevăr de multe ori nu merită, orice pas mic este mişcare şi orice astfel de pas îţi creează din ce în ce mai multe şanse de reuşită!
Tu ce probleme ai? Ce te blochează pe tine în viaţa asta? Lasă-mi un comentariu mai jos, chiar şi anonim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *