Blogging, Știri & Trends
Cum să „păcăleşti” AJOFM Constanţa
Cum să „păcăleşti” AJOFM Constanţa

Cum să „păcăleşti” AJOFM Constanţa

 

În primul rând, explic că AJOFM înseamnă Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Este clădirea aia vizavi de Gravity Park aproape şi te duci acolo dacă vrei să-ţi iei ajutor de şomaj, dacă vrei să beneficiezi de cursuri gratuite sau dacă vrei să te angajezi pe posturile libere regăsite în sistem. Mulţi nu ştiu ce-i AJOFM aşa că…m-am simţit nevoit să explic.
Eu sunt veteran aici şi ştiu deja mai tot despre ce se întâmplă în această clădire. Mai bine mă angajau şi pe mine aici! Faza e că azi am „păcălit” puţin sistemul. În general, ca să beneficiezi de un ajutor pertinent din partea AJOFM, trebuie să-ţi faci dosar (format minim din copie după buletin, dosar cu şină şi adeverinţă de apt medical de la medicul de familie) dar trebuie să-l şi refaci apoi de 100 de ori după ce îţi expiră carnetul de luare în evidenţă. Un „cheat code” e să te foloseşti de ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus, respectiv zona PROSELF. După cum aflăm şi din acest articol mai vechi, această zonă reprezintă un proiect european ce introduce serviciul de autoservire într-o astfel de instituţie.
Practic, am citit pe avizier ce job-uri sunt libere şi m-am dus la monitorul cu Touch Screen. E simplu rău de utilizat. Apeşi pe butonul „locuri de muncă” sau s-ar putea să găseşti deja un Search deschis. Dacă nu îţi apare tastatura cu Touch, apeşi cu degetul pe pictograma cu tastatură. Acolo scrii ce vrei. Poţi scrie „operator” de exemplu şi îţi apare o listă cu diverse meserii precum: Operator prelucrare date, Operator PC, Operator portuar… Apeşi pe butonul „Afişaţi” din dreptul anunţului şi îţi apare tot ce vrei fără să mai stai după dosar sau să stai la coadă pentru Consiliere! Îţi apare adresa, număr de telefon şi e-mail dacă există, îţi apar şi alte detalii despre cerinţele angajatorului. Este un sistem destul de bun. Rămâne doar să ai noroc şi să mai găseşti postul liber! Aşa că…succes la „păcălit”! Mai folosiţi şi voi tehnologia modernă!
p.s. Vineri nu se fac dosare, nu se primesc acte. Doar de Luni până Joi poţi preda acte, de la ora 8:00 preferabil până în 13:00. Vedeţi că sunt libere şi câteva posturi Eures, cu salarii bune. Interesaţi-vă de asemenea şi despre Cardul Profesional European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *