Blogging, Știri & Trends
Cum să-ți cumperi online asigurarea obligatorie pentru locuințe în două secunde. Sau trei…
Cum să-ți cumperi online asigurarea obligatorie pentru locuințe în două secunde. Sau trei…

Cum să-ți cumperi online asigurarea obligatorie pentru locuințe în două secunde. Sau trei…

Sunt absolut sigur că în urma atâtor știri despre furtuni și cicloane, mulți români s-au gândit să-și cumpere polița aia obligatorie pentru locuințe ca să-i despăgubească măcar un pic în caz de dezastru. Nu fac excepție de la regulă și mi-am făcut și eu polița respectivă azi. Am făcut-o însă…online!

În România există o Lege pe nume 260/2008 care spune în esență că „persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale, în condiţiile prezentei legi, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi înregistrate în evidenţele organelor fiscale”. În practică, nu sunt mulți care au făcut asta, în teorie…e Lege. În practică de asemenea, din câte știu eu, e obligatoriu să ai o astfel de poliță atunci când vinzi un apartament/casă…

Asigurarea obligatorie te costă doar 20 de euro pe an (sau 10 euro la casă de chirpici…și alte construcții de genul). Asta te asigură de doar 20.000 de Euro în caz de DOAR 3 lucruri: cutremur, alunecare de teren și inundație. Toate ca fenomen natural doar. Dacă te cutremură un buldozer și îți strică blocul, nu se pune. Dacă te inunda vecinul cu țeava spartă, nu se pune. Așa funcționează asigurările. De aia și doar 20 de euro pe an! Însă e ceva și asta, așa că e bine s-o faci.

Eu am vrut s-o fac de ceva timp, dar asigurarea era la o firmă anume cu care a colaborat fosta proprietară și firma aia mă chema la sediu la ei și…am lăsat-o baltă. MAI NOU ÎNSĂ, poți face totul online foarte foarte rapid.

Intri pe…PAID. Adică pe paidromania.ro. Acest PAID – Pool de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale e pe bune, e o societate comercială menționată în însăși Legea respectivă, deci e pe bune, repet. Te înregistrezi foarte rapid și fără griji, dai că vrei să faci poliță nouă, introduci câteva date sumare și ești trimis pe secțiunea de plată online și…

Atât de simplu. Incredibil de simplu ba chiar! Înainte nu exista sistemul ăsta (sau nu știam eu de el) și nu aveam unde să fac online o asigurare obligatorie. Acum am putut. Ba chiar, dacă nu ești sigur că ai asigurare valabilă, poți verifica pe https://www.paidromania.ro/verifica-online-pad/ dacă polița ta e valabilă. Polița de la PAID, de la Generali, Groupama, Carpatica…și mulți alții. Ar trebui să ai o foaie de la ei. PAID ăsta este de fapt o asociere între toate aceste firme pentru a putea emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței. Eu am fost sigur de ei căci fosta proprietară avea pe lângă foaia de la o firma de asigurare și foaia de la PAID. Primești mail cu polița ca la asigurarea auto – să zicem și o salvezi la dosar și dormi mai liniștit.

Așadar, țac pac…ai asigurare online! Dacă vrei mai mult de 20.000 de euro ca despăgubire și vrei să ți se asigure și alte situații: că îți fură cineva din casă, că se sparg țevile, că pică un avion peste casă (pe bune), șamd…, îți faci o asigurare adițională la unul dintre acești asiguratori autorizați. Dar, în esență: paidromania.ro și imediat te rezolvă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *