Blogging, Știri & Trends
Dă și tu un share la sângele tău!
Dă și tu un share la sângele tău!

Dă și tu un share la sângele tău!

Îmi place cum arată cover-ul la această campanie iar mesajul este și mai plăcut.
În perioada 23 – 26 Martie 2015, JCI Constanța și Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța (de pe str. Nicolae Iorga nr. 85) vă invită la prima ediție a proiectului „Share your Blood, Save a Life”, un eveniment ce promovează donarea de sânge. Programul de donare este zilnic, între orele 7:30 – 13:00.
Doar donatul a până în 500 ml poate salva 3 vieți. De asemenea, cei ce donează periodic au avantaje sănătoase, precum reducerea semnificativă de atacuri cardiovasculare ba chiar și reducerea șanselor de a se îmbolnăvi de cancer și riscul de paraliză. Plus că donatul ajută la reîmprospătarea sângelui și la creșterea imunității.
Ca beneficii extra, menționez că vi se face de asemenea și un mini-set de analize gratuite (măsurarea tensiunii, a ritmului cardiac, a temperaturii corpului și a nivelului de sânge din corp) iar ca recompensă valorică veți primi bonuri de masă și reducere pe mijloacele de transport în comun.
Câteva reguli de donare, le găsim pe website-ul evenimente-constanta.ro:
  • Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit si/sau nu sufera in prezent de hepatita virala, TBC, sifilis, infectie cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afectiuni neurologice, neoplazii. 
  • Persoanele avand varsta de peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice. 
  • Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice! In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minimum 500 ml lichide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *