Nu v-am mai povestit despre asta, dar pozele lui Ovidiu Oprea îmi plac așa tare încât consider că am material pentru un articol informativ. Ovidiu este voluntar la Asociația Litoral-Delta Dunării și se ocupă puțin de partea Foto a campaniei din spatele Festivalului Antic Tomis. Este de asemenea unul din participanții Papergirl Constanța 2014.
Joia trecută (18 Dec) a avut loc vizionarea filmului oficial al Festivalului Antic Tomis plus o mică expoziție frumoasă de imagini surprinse de câțiva fotografi locali, prezenți la oricare din edițiile festivalului. Totul, în Tomis Mall. Ar trebui să mă implic și eu în expoziție căci am câteva poze drăguțe parcă, nu?
Din câte am înțeles, expoziția va mai apărea prin diverse zone (mall-uri) iar voi puteți trimite pozele pe tema respectivă pe pagina oficială bănuiesc… Puteți lansa o întrebare despre acest subiect măcar.
Asta era la ieșirea din sala de cinema. Înăuntru, aveam o sală plină de oameni ce așteptau să vizioneze…un mister. Eu unul nu știam ce este cu evenimentul ăsta, despre ce film e vorba și de ce acum. Nu mă așteptam de asemenea să văd dacii și romanii pe scări rulante sau așteptând liftul. A fost drăguță rău apariția lor. Madame Corina Martin era iar camuflată în nu-știu-cine pe nume Tomiris, ba chiar a spus că nu se lasă până când în Piața Ovidiu va apărea o statuie cu aceeași Tomiris pe care istoricii locali o cam dezmint. Nu mai mi-a plăcut la aceeași persoană în cauză că vorbea despre Festivalul Antic Tomis ca și cum ea l-a pornit sau ca și cum ea a avut mare lucru de-a face în primele două ediții. Aceste ediții au fost organizate în mod superior de către cei de la Groove Hour, ce au ajuns să fie scoși din diverse proiecte locale de valoare din cauza rigidității specificului constănțean. Este total neprofesionist să nu-i menționezi. Mă bucur că cei de la Adevărul au făcut-o.
În fine…liniște! Începe filmul!
Filmul ce este de fapt un filmuleț de 9 minute și 33 de secunde, a fost produs de doi băieți ce s-au reunit într-un brand numit Mont Blanc Pictures. A început bine, a continuat slab în calitatea rezoluției filmării iar apoi m-au mirat rău niște efecte speciale aplicate inutil la o astfel de filmare. Per total însă, a fost…interesant.
Înainte și după filmare a avut loc o înmânare de diplome pentru diverși participanți, inclusiv cei de la Danais, Cercetașii Marini și fotografii participanți. Eu m-am întâlnit acolo cu Adrian Siea și am stat cu el de vorbă puțin. A primit și acesta o diplomă pentru implicarea sa în proiect, prin brand-ul Constanța City Walking Guide. Ulterior, apăruse în peisaj și Zetu Harry, ce a fost menționat personal de către Corina Martin, ca implicare prin brand-ul Urban Constanța. Am stat și noi la câteva poze.
Cred că tot Ovidiu ne-a făcut această poză. E simpatică…
N-am mai stat prea mult prin zonă. După o sesiune foto cu dacii și romanii, m-am retras către Biblioteca Colorată, unde am făcut și acolo o poză cu Victor Maxim și cărțile pe care le donasem în aceeași zi. Poate îmi trimite și mie acea poză cândva…
Later Edit:
Premiera acestui film a fost motivată ca apariție în această perioadă de „regina Tomiris”, prin convingerea că nu trebuie să avem parte de minunații daci și romani doar într-o anumită perioadă din an. Nu protestez la adresa acestei motivații. Chiar a fost frumos să-i revedem pe cei de la Danais. Rămâne de văzut dacă aceștia cât și cei de la Terra Dacica Aeterna sau alții din țară sau cei din Bulgaria și Polonia vor fi susținuți și primiți așa cum se cuvine, de către organizatori și autoritățile competente. Încă sper să văd o schimbare mare pentru acest festival ce indiferent de conducerea din spatele său, este o idee grozavă pentru un oraș plin de comori îngropate și ziduri dărâmate precum Constanța.