Blogging, Știri & Trends
Danone are website nou, plin de informații
Danone are website nou, plin de informații

Danone are website nou, plin de informații

Danone România este compania lider pe piața de lactate proaspete. Au împlinit 15 ani de la primul iaurt produs, iar pe zi ies pe porțile fabricii 1 milion de iaurturi! Are peste 500 de angajați și peste 300 milioane de lei investiți în afacere. Testele de calitate și siguranță sunt și ele peste 1600 la număr iar iaurtul lor chiar este foarte bun, nu-i așa?

Dacă tot au investit de curând în campanii și programe, au zis să investească de asemenea și în propriul lor website: danone.ro
Chiar de la primul click se observă treaba făcută foarte bine. Primul lucru schimbat este logo-ul ce a intrat în trend-ul de simplificare de asemenea. Îmi aduce aminte puțin de logo-ul Citibank dar…nu, e logo-ul Danone și se potrivește foarte bine cu tema website-ului.
Îmi place foarte mult în primul rând aspectul îngrijit, de produs curat și serios. Cu toate astea, este o platformă user-friendly. Îmi place apoi că prima pagină nu e lungă și nu te obosește deloc cu vreun detaliu prost plasat. Partea de bază a website-ului este însă Conținutul.
Website-ul danone.ro are un volum mare de informații de toate genurile. Poți afla despre marcă și istorie sau poți afla despre programele în derulare în care Danone se implică. Ba chiar am aflat că mulți consideră informație adevărată mituri precum cel ce spune că dacă un iaurt are un termen de valabilitate de câteva săptămâni indică adăugarea de conservanți.
În rest…butoane de rețele sociale, secție de Contact la vedere, pagină pentru Cariere. Este un website lucrat foarte bine.
Părți proaste am găsit două. Prima este varianta Engleză. Nu este de fapt o variantă în Limba Engleză, este doar un pamflet lunguieț. E foarte drăguț el dar nu se schimbă tot website-ul. Poate ar fi trebuit să se ocupe cineva și de o variantă identică a website-ului cu toate secțiunile acestuia și cu toate articolele acestuia traduse. Mie unul nu mi se pare așa important dar unui partener de afaceri probabil că da.
A doua problemă, pe care o consider o eroare gravă, este partea din Termeni și condiții (da, mi-am băgat nasul și acolo) ce spune:
NU puteti adauga portiuni din acest site intr-un alt site web si nici sa stabiliti legaturi catre un alt site si de asemenea, nu puteti sa stabiliti legaturi dintr-un alt site web catre alta pagina, alta decat pagina home. 
Bănuiesc că tocmai am încalcat termenii. Este o clauză aberantă din punctul meu de vedere. Repet, adăugând această informație pe blogul meu, se poate presupune că am încălcat regula. Apoi, dacă vreau să dau share pe Facebook la pagina care vorbește despre miturile despre iaurt…e ilegal, căci Termenii și Condițiile website-ului îmi permit să dau share doar la pagina principală. Ar trebui regândită treaba asta.
În rest, e un website 90% sau 95% suficient pentru ceea ce aș vrea să știu eu despre Danone și despre ceea ce m-ar interesa să aflu în plus despre ei chiar fără să-mi dau seama că mă interesau aceste lucruri. Per total, e o treabă făcută foarte bine. Felicitări!
p.s. Știați că oricine poate să viziteze fabrica Danone din București în fiecare săptămână în ziua de Miercuri? Îmi place atitudinea asta deschisă a firmelor de pe piața națională!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *