Blogging, Știri & Trends
De ce functioneaza rezolutiile de an nou
De ce functioneaza rezolutiile de an nou

De ce functioneaza rezolutiile de an nou

As putea de asemenea sa pun titlul „De ce nu functioneaza…”, insa vreau sa pun accentul pe partea pozitiva, care poate nu e majoritara dar care intradevar pune in miscare lucruri.
Pe cand unele persoane spun ceva de genul „Drumul spre Iad e pavat cu rezolutii”, eu vin cu propria mea interpretare.
Cele mai chinuite minti din istoria veche cat si cea moderna, au cautat o definitie cat mai clara pentru creierul uman sau macar pentru anumite motivatii umane. Cand nu au gasit-o, au cautat un subiect anume, o convingere oarba si un titlu pentru toate astea. In prezent, adevarul sta undeva la mijloc: omul nu are liber arbitru – omul are liber arbitru deplin.
Liberul arbitru este capacitatea noastra de a face orice vrem, distingandu-ne enorm de roboti, de exemplu. Insa intradevar, multe din actiunile noastre si mai toate ideile noastre sunt insuflate de societate si de ceea ce vedem in jurul nostru. Putem lua decizii si ne putem ambitiona uneori sa facem diverse lucruri, deci avem si capacitatea de a alege singuri ceva, oricat de corelata ar fi de o decizie ce pare sociala si comuna.
Amintiti-va de copilarie! Cand toata lumea va stia mai la locul vostru sau ca nu injurati sau ca nu fumati. Acolo tot o rezolutie a avut loc. Vroiam poate sa injuram putin si stiam ca nu ne sta in caracter caci asa ne stiu altii, insa ne-am dorit-o intens, am facut-o si am suportat mirarea tuturor pana cand toti s-au obisnuit. La fel se poate intampla si cu o rezolutie de an nou.
De obicei, nu prea se intampla nimic. Se spune ca actul Intentiei nu are legatura directa cu muschii din corpul nostru si tocmai de aceea esuam des in actiuni. In alte cazuri insa, pentru multe persoane, Rezolutia functioneaza. In primul rand, pentru foarte multi, trebuie neaparat sa fie data de „1” a unei luni oarecare sau a unui an. Sau prima zi dintr-o luna. Sau o cifra ce are sens pentru ei. Lucrurile astea, desi susceptibile amanarii si delasarii, sunt un amplificator real pentru multi oameni. Ba chiar, multi din cei care reusesc sa schimbe ceva in viata lor, deja o faceau cate putin.
De exemplu, eu as prefera sa fiu mai secretos. E greu sa dai doar un flux anume de informatii si sa te astepti ca altii sa inteleaga prea mult din asta. Mai bine ii las fara informatii si le permit sa speculeze atat de tare incat se vor contrazice singuri si vor inceta in a ma ghici. Tehnic, am vrut asta de mult timp si am lucrat la ea cate putin doar, practic, doar de curand am mai ascuns din articolele de pe blog, am evitat sa vorbesc chiar orice cu oricine, samd. De la 1 ma pot reseta mai bine poate, avand deja aceste experiente mici in trecut.
Zic „poate” caci de multe ori cadem in extrema vietii de lipsa liberului arbitru, extrema de creatura a obisnuintei. Dar cert este ca de multe ori, aceste rezolutii functioneaza! Poate la un pahar umplut, poate la o dorinta enorma, dar functioneaza.
Voi ce Rezolutii aveti? Cand si cum le aplicati?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *