Eu n-am câștigat la Loteria Bonurilor Fiscale, extragerea din Aprilie. Nu am avut 6 lei în ziua de 7 Februarie dar am avut 7 lei în ziua de 6 Februarie. So close!
La nivel național, s-au anunțat peste 4200 de bonuri câștigătoare (sau câștigători…nu știu exact), asta făcând premiul de 1.000.000 de lei să fie împărțit în mod egal până se ajunge la suma de aproximativ 236 de lei. Dacă vorbim întradevăr de câștigători, cu mai multe bonuri, premiul va fi și mai mic. Sunt curios dacă întradevăr se va impozita și acest câștig infim. În județul Constanța, până în prezent (15 Aprilie), s-au anunțat aproximativ 160 de cereri vizavi de potențialul câștig.
Poza din stânga, preluată de pe adevarul.ro, ne arată situația în țară.
Faza este că una e să ceri a revendica premiul, alta e să se valideze câștigul. Ministerul Finanțelor trebuie acum să vadă care sunt bonurile contrafăcute, scoase pe casa de marcat după ziua extragerii, cu o dată mai veche. De asemenea, consider că oamenii care au declarat că au vreo 20 de bonuri câștigătoare, căci le-au găsit prin gunoiul srl-urilor, să iasă din joc. Scopul Loteriei Bonurilor Fiscale este să încurajeze fiecare cumpărător să facă treaba corect și legal, nu să adune bonuri de la alții și să aibă pretenția la câștig. Ar putea fi descalificați pentru că nu respectă ideea Loteriei în cauză.
Oricum, mania adunării Bonurilor a început! Poate și să dea greș Loteria, căci românul tot va avea instinctul să ceară Bon. Mulți s-au obișnuit deja să dea bon pentru orice iar alții tot trebuie rugați frumos să te servească și cu bonul. Rămâne de văzut dacă a funcționat strategia Loteriei și dacă asta va aduce schimbări pozitive în societate. Până la urmă, vorbim de un bun demers al Economiei, un lucru ce trebuia să se întâmple oricum, ca și consecință a actului comercial.
p.s. Vreau să văd și momentul ăla când un călător nu refuză biletul dat de șofer de microbuz sau autobuz. Lasă loc de furt și de propagare a serviciilor proaste. Iar apoi tot ei se plâng…