Blogging, Știri & Trends
De la Anu’ mă voi schimba…
De la Anu’ mă voi schimba…

De la Anu’ mă voi schimba…

Spun mulți ce au un fix cu „de la anu’ ” sau cu „de la data de întâi”. Puținora chiar le iese motivația asta dar majoritatea rămân la rang de promisiune falsă față de sine sau își schimbă eventual doar…ținuta.
E bine să dorești să schimbi ceva sau să îmbunătățești ceva dar util devine când faci pasul pentru a porni și pentru a întreține schimbarea asta. Mulți o gândesc eronat însă și tocmai din acest motiv bat pasul pe loc. Din câte am citit eu și din câte am observat prin experiență proprie, o adevărată schimbare îți e permisă atunci când iei lucrurile pas cu pas. Adică, în loc să-ți dorești brusc să fii bogat, caută să țintești niște praguri ușoare cum ar fi să aduni 500 de lei, apoi 1000 de lei, apoi 10000 de lei și așa mai departe. Dacă vrei să înveți o limbă străină nu căuta să termini toate lecțiile într-o săptămână! Învață câte puțin în fiecare zi sau o dată la două-trei zile. La fel și cu fitness-ul. Mai ales aici. Nu căuta un abdomen perfect din prima săptămână sau chiar din prima lună. Ia-o ușor cu exerciții zilnice ce nu durează mult și dacă te apuci de ceva…ține-te de asta!
Eu pe 2014 am realizat cam tot ce mi-am dorit. Singura problemă a fost că nu mi-am dorit mai multe poate. Am reușit să mă implic în procesul de mutare cu apartamentul, să mă angajez iar să mă dedic unei relații a fost un bonus bine venit. Am reușit – cum știam că pot – să ies mai mult în oraș, cu prietenii și la evenimente. Drept urmare m-a ajutat asta și cu blogul iar rezultatul s-a văzut!
N-am gândit prea clar ce vreau pe 2015 dar știu de unde să încep. Nu-mi mai rămâne decât să trec lucrurile astea pe o foaie și să le ordonez bine. Sper să fiu bine cu munca iar aici intervine fenomenul slab de speranță căci deseori lucrurile astea sunt incerte. Vreau să-mi cumpăr și eu un aparat foto DSLR (nou nouț, așa că nu săriți cu oferte) căci bănuiesc că din asta poate să iasă ceva foarte bun. Poate termin și eu odată cu bine și școala aia de șoferi pe care mă chinui s-o termin din 2011. Aș vrea să economisesc mai mult dar și să călătoresc mai mult. Aș vrea să meditez mai tare și să-mi îmbunez sufletul treptat. Aici pot aplica orice lucru pozitiv și acțiuni voite ce m-ar face să zâmbesc de plăcere.
Sunt lucruri simple sau tehnice ce trebuie respectate. Nu trebuie să ai o dată fixă pentru un astfel de start sau restart dar pentru unii poate așa funcționează mai bine. Ideea e să faci asta doar dintr-un fel de manie a dăților fixe și aranjate și nu din obicei de amânare constantă. Trece repede un an și trece repede și o viață. Trebuie să planificăm mai bine acțiunile ce duc la ceea ce aspirăm. Ajută să ai și un suport (financiar, emoțional…) dar în mare parte, aceste acțiuni sunt unele egoiste și independente. Poți face multe și din altruism dar ca start, trebuie să ne gândim mai frumos și mai serios la noi înșine. 
Îmi urez și vă urez un an mai bun și lucrativ și sunt sigur că se va vedea practic dacă m-am ținut de cuvânt când spun că de la Anu’ voi face una și alta. Nu o s-o fac ca să mă întrec cu cineva sau chiar cu Timpul însă. Nu în totalitate. În esență o fac pentru sănătatea mea mintală, fizică și emoțională. La mulți ani buni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *