Blogging, Știri & Trends
De unde găsești un cheder pentru ușa metalică de intrare?
De unde găsești un cheder pentru ușa metalică de intrare?

De unde găsești un cheder pentru ușa metalică de intrare?

imagine cu titlu de prezentare

Long story short, la o ușă metalică de intrare în apartament am aplicat acum ceva timp niște vopsea pe bază de apă. A funcționat ca aspect frumos, însă pentru că n-am lăsat-o mai mult să se usuce…s-a lipit mult de cheder, de acea garnitură de jur-împrejur.

Am scos eventual acest cheder…l-am băgat în niște apă cu clor și eventual l-am și aruncat de nervi. Faza e că ia-l de unde nu-i după aia! Dacă îl cauți prin magazine, nu prea îl găsești. În Constanța, am căutat la Dedeman și am găsit la raionul de Vopseluri bandă de etanșare pe diverse mărimi. Ar funcționa și cu asta cred, dar nu era deloc precum originalul, un cauciuc mai plat și un pic grosuț. La Triton, la magazinul de mobilă, n-au auzit de așa ceva prin rafturile lor.

Norocul l-am avut cu Brico Depot, la produsul găsit aici.

Ei zic că e garnitură universală de plastic. Nu e. E cheder de uși și geamuri, din cauciuc. Îl găsești la raionul de Uși de intrare. Și da, e doar 21,50 de lei. La Dedeman dădeam cam 30 lei pe 6 metri de bandă de etanșare care poate funcționa poate nu.

La o ușă de intrare cam puțin sub 6 metri ai nevoie. Iei o ruletă, iei o foarfecă și îi dai bice!

Întradevăr faza e că această garnitură, acest cheder, mai trebuie și tăiat dacă e cazul.

cheder usa metalica schimb

La fel ca un cheder vechi, are o margine care se inserează în lăcașul marginii ușii (ca un călăreț pe șina de perdea…). E în formă de T în cazul ăsta, deci dacă tai, tai din partea cealaltă și îl desprinzi apoi cu mâna căci se desprinde uniform stratul de sus (inclusiv marginile extra). Îl presezi foarte ușor pe marginile ușii și gata și cu problema asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *