Blogging, Știri & Trends
Despre bloggerul atipic Zolty și un concurs de-al său !
Despre bloggerul atipic Zolty și un concurs de-al său !

Despre bloggerul atipic Zolty și un concurs de-al său !

Ia uite ce Ferrari vă prezint în imaginea de articol! Un super cărucior electric, numai bun de cedat cu titlu de Premiu pentru un viitor concurs lansat de un blogger pe „nume” Zolty. E un produs second hand, fie, dar e foarte util pentru o persoană cu dizabilități motorii! Găsiți detalii despre concurs, aici.
Înainte de a se stabili termenii Concursului, Zolty are nevoie de sponsori pentru a cumpăra câțiva acumulatori pentru cărucior, ce costă în jur de 1500 lei, plus un ajutor în logistica de a livra produsul la câștigător. Propunerile de sponsorizare se primesc la adresa: contact[at]blogalinitiative.ro. Acest [at] este simbolul @ desigur, nefolosit în formula asta din motive de Spam. În fine, vă prindeți voi!
Acest articol îl scriu la inițiativa Blogal Initiative deși Zolty mi-a lăsat un comentariu pe blog înainte să aud de inițiativa în cauză. Culmea, mă întreba ceva de GTA V…deci deja îmi place despre el. Am dat click pe el și am citit puțin despre acest concurs – fiind ultimul articol postat – însă n-am acordat prea mult timp inițiativei și n-am tras vreo concluzie pe moment. E secolul vitezei întradevăr și uite că informațiile zboară pe lângă noi. De aia e nevoie de diverse organisme mai mari, care să ne scoată în evidență câteceva ce poate chiar merită o atenție mai bună!
O să vă țin la curent cu acest concurs și inclusiv cu sponsorii ce se implică în acest demers.
Până una alta, vă spun că Zolty se numește de fapt Egyed Petru și are 40 de ani. Suferă de Distrofie Musculară Progresivă Congenitală și „multe altele”, așa cum spune el. Are o poveste per total tristă, dar și-a găsit o motivație printr-un instinct anume de supraviețuire și poate mai ales din Blogging. Sincer să fiu…și pe mine m-a salvat Blogging-ul și din acest motiv îmi pun totuși ceva mai multă bază în acest fenomen online de care nu-mi păsa acum mulți ani. Zolty e blogger aflat într-o situație extremă, acesta menționând pe articolul din link-ul precedent (pe care ar trebui să-l citiți neapărat!) următoarele:
Cu creionul sa-u pixul nu mai pot să scriu de vreo 3-4 ani cel puţin, nu-l mai pot ţine în mînă. La tastatură nu mai pot scrie de cîţva ani buni, scriu cu un program numit On-Screen Keyboard, dau click le fiecere caracter cu singurul meu deget funcţional, uneori fac febră musculară la deget de nu mai pot scrie cîte-va zile.

Să vedem ce spunea Zolty prin anul 2011 despre primul său an de Blogging:

Cum spuneam, vă țin la curent! Povestea sa este una atipică în contrast cu propriile noastre probleme din societate, iar acest lucru este pentru mulți din noi cel puțin un exercițiu de deschidere către alte psihologii ale unei categorii diverse de oameni ce sunt la bază exact ca restul atomilor împrăștiați pe Terra, sub formă de piele, sânge și suflet. Post scriptum menționez că nu cred că trebuie să simțim Milă pentru asemenea persoane ci cred că trebuie să fim Pragmatici și Logici și să ne punem puțin în pielea personajului. Sunt atâtea cuvinte de spus dar o concluzie mai amplă ar fi că orice om luptător e de apreciat iar norocul său trebuie influențat deseori de societate și de oameni păsători. Oameni suntem, spune o vorbă. În foarte multe cazuri, aceste cuvinte cuprind toată esența moralei.
p.p.s. să zicem. Am discutat pe Facebook cu Zolty și l-am întrebat dacă l-a schimbat Blogging-ul. A spus că da și că l-a ajutat foarte mult. Chiar vorbeam despre cum obosește să dea click cu mouse-ul pe caracterele text dintr-un software și i-am adus vorba de soluții software mai bune, de genul voice to text. Sunt destul de problematice programele astea și cred că o soluție practică pentru multe persoane este să ai un editor voice to text, unde să-ți înregistrezi modul de a spune un cuvânt și să-l atribui acelui cuvânt sub formă de text. Am impresia că există aceste lucruri dar…va dura ceva timp de configurat! Dar, din nou, va merita din plin la final. Hai să facem un brainstorming. Sunt sătul de atâta SEO și Cum să faci Business și Cum să nu-ți miroasă rahatul în 3 pași simpli! Hai să fim mai practici! Cum să tastezi fără a-ți folosi mâinile?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *