Știri, Evenimente & Trends
Despre festival de bonjour, beznă pe faleza Cazino și iminenta cădere în cap a stațiunii Mamaia și a orașului Constanța
Despre festival de bonjour, beznă pe faleza Cazino și iminenta cădere în cap a stațiunii Mamaia și a orașului Constanța

Despre festival de bonjour, beznă pe faleza Cazino și iminenta cădere în cap a stațiunii Mamaia și a orașului Constanța

Ieri am trecut și eu pe la festivalul ăsta de bonjour sau bonfaier sau bonhaier, nu știu. Se vede că atunci când organizezi ceva prin orașul ăsta în comă, lumea mai iese din casă! Chiar și la 25 de lei paharul cu vin prin parc. Chiar și la 40 de lei un burger fițos savurat lângă mirosuri de clătite, piept de pui, gogoși și churros. Dar cum altfel să fie evenimentul fostului vice Babu, că el am auzit că ar fi în spate, încă bântuindu-ne… Ce-o mai face Făgăbou?

Criză criză, dar nu până la ultimul leuț scos din portofel! Cam înghesuit totul pe alei, dar lumea se descurca. În fața scenei ce părea să contureze o parodie a trupei Sistem nu prea stătea nimeni. Au scos stand-ul de biciclete din priză ca să bage curent la vreo coșmelie. La teatru exista de asemenea o scenă cu momente de operă. Cum poți să cânți în așa manieră de trebuie să ții o notă când îți invadează și gura și nasul burgerii lui nu-știu-care chef de pe la nu-știu-care emisiune Tv de pe nu-știu-care program Tv? Nu știu. Lumea cred că a apreciat momentul însă. Cred. Dacă lumea nu-și face și ea blog să ne zică…

Ce să zic. Pentru mulți a prins bine o ieșire, însă tot a ieșit slăbuț evenimentul, cred eu așa. La fel și în Piața Ovidiu, nu la fel de multă lume ca în alți ani și terasele nu maxim de pline și dacă erau ceva mai pline, nu la orice oră din seară. Dacă treci pe lângă Cin Cin oricum îți vine să fugi de acolo la cum arată zona și oamenii. Este chiar dezgustător.

Pe Faleza Cazino poate spuneți să trimitem turiștii, dacă tot au venit. Hai să vă arăt cândva pe seară, pe la ora 21:00 cred, cum arăta totul:

Nu-i nimic în neregulă cu video, doar că era…beznă. Facem economie la bani pentru luminile de pe faleza Cazino, un important traseu turistic din orașul ăsta. Lumea căuta să se distreze și dansa când auzea muzica venind dinspre ruina de Comandament, însă nu prea vedeai ce se întâmplă. Vai de orașul meu…

STAȚIUNEA MAMAIA

Ce treabă are poza cu titlul? Am furat și eu o imagine de pe tabloidul Replica de Constanța ca să fac o comparație. Le-am șutit microunda… Stațiunea Mamaia este exact ca poza asta. Ești un hal de produs pus pe piață, dar vrei o sumă uriașă de bani oricum. Asta e stațiunea Mamaia: O garsonieră cu wc-ul în bucătărie la 180 de euro pe lună.

Se plânge acest nu-știu-cine deputat Bogdan Bola că ceva se întâmplă! Că se face propagandă non-stop anti litoral românesc. Oare de ce? Oare de ce se întâmplă asta, măi, Bogdan? Pentru că Mazăre, pentru că PSD + PNL, pentru că Taxa de Promovare aruncată în brațele unei Corina Martin despre care v-am avertizat cu dovezi cu tot de prin anul 2015, băi, fraților. Mai și îndrăzniți să ne provocați la retorică!

Apoi cu Parcarea. Dă-i cu parcarea! Nu era asta cea mai spinoasă problemă, dar cum a început să facă mișto toată Presa din România pe tema asta, cum a ieșit Chițac la un pupitru improvizat ca să anunțe cu fastul unui print color că va face gratuită parcarea într-un interval anume. Asta după ce a tot apărat ideea, acum a avut nevoie de doar 2-3 zile de chin-mediatic ca să decidă că se poate și altfel până la urmă, dacă se vrea… E doar o propunere oricum, nu și o practică. Deci zero.

Plus că e bună asta cu parcarea. Pe lângă sistemul prost de parcare cu informații alambicate la care se încurcă des chiar și un constănțean ce ar trebui să fie obișnuit cu asta, parcarea în stațiunea Mamaia nu este 94 de lei pe zi ci este după cum urmează: Dai sms la 7475 unde scrii GR03 CT00VAI (sau ce număr ai la mașină). Asta dacă te prinzi. Că poate trimiți GR01 CT00BAU și apoi pui alarmă o oră și apoi trimiți iar GR01 CT00BAU și primești o eroare și nu știi de ce. Jumătatea aia de oră gratis nici nu există oricum. Apoi din relaxarea ta la bar sau pe cearceaf, dă-i și caută pe net info despre zona 0 sau du-te și află ce panou era ăla și ce scria acolo ca să aflii ce cod să dai. Pe plaja mărită asta îți ia cam cât un traseu de Camino de Santiago… Glumiță pentru Bola.

Așa, deci să zicem că trimiți GR03 CT00VAI. Asta îți oferă 3 ore de parcare în zona 0, zona stațiunii Mamaia de regulă. Pui alarmă. După 3 ore sună. Trimiți CT01 CT00VAI și mai primești o oră de parcare. Pui alarmă. După o oră sună. Trimiți iar CT01 CT00VAI și mai primești o oră parcare. Pui alarmă. La 3 noaptea tu stai să trimiți sms-uri, căci NU EXISTĂ O ALTĂ METODĂ pentru a face asta. Așadar, asta a omis Presa în mod foarte enervant de evident: CUM plătești ăia 94 de lei??

Mai există niște parcometre pe ici pe colo, dar nu știu sincer despre ele. Mai există parcare prin…loz răzuibil. I shit you not. Dar din nou, nu știu de unde le găsești neapărat și nu știu dacă poți răzui o zi întreagă și deja devine absurd totul…

Așadar, da. E o propagandă. Cuvântul nu are o conotație negativă dacă îl luăm de sine stătător. E o propagandă pentru ideea de decență, pentru nevoia de decență. Nu doar a turiștilor ci și a constănțenilor. Noi nu vrem hoteluri frumoase? Plaje curate și decente? Comercianți serioși? Cum să nu? Am duce-o cu toții mai bine. Dar cei din culise, vor? Se pare că în continuare nu vor și criza din perioada asta nu a făcut decât să le dea un pic mai înainte cuțitul ce doar stătea aproape de os, însă înfipt adânc în carne.

Aș zice că ultimul stinge lumina, dar acel om important, oricine ar fi fost el, cred că asta a făcut aseară de era beznă pe faleză. Poate era un semn.

Un comentariu

  1. Pingback:Asociația Patronală RESTO și mintea odihnită la Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *