Blogging, Știri & Trends
Diva defensivă
Diva defensivă

Diva defensivă

Diva defensivă este acel gen de fată ce își apără o imagine într-un mod fals, într-un mod menit să respingă atacurile la adresa ei, chiar și atunci când nu e vorba de vreun atac.
De fapt, o divă este definită ca acea fată nesuferită ce vrea ca totul să fie exact cum dictează ea, ce este deseori vulgară, nesimțită și cu un simț elevat de dominare asupra tuturor, crezând că e mai iubită și mai respectată decât este cu adevărat. O divă este deseori arogantă, egoistă, răsfățată și dramatică peste măsură. Deci, este un fel de mahalagioaică mai bine îmbrăcată și uneori mai bine camuflată în Societate. Deci din nou, că spun divă defensivă nu este doar o atribuire de adjectiv negativ la ceva ci practic tot o apă și-un pământ cu sensul inițial. Dar, e diferit din anumite motive.
O divă normală nu se manifestă pentru a se apăra de atacuri constante. O divă normală arată bine de obicei, pare pricepută în diverse domenii…deci e o falsă naturală ca să zic așa. O divă defensivă este de obicei acea persoană ce de fapt nu prea arată bine, nu este într-o formă fizică bună, ba chiar poate a și crescut la țară toată viața ei iar singura ființă pe care ar seduce-o instant și natural fără probleme ar fi Mișu, vechiul ei măgar din copilărie.
În multe cazuri, mai ales în Constanța, diva defensivă este tipa aia măruntă și grăsuță ce brusc parcă și-a găsit cel mai bun mecanism de apărare iar acela este: supraaprecierea. Avem multe tipe mărunte și grăsuțe ce sunt de-a dreptul frumușele sau frumoase dar unele nu doar că nu arată bine și nici nu se îngrijesc dar mai au și atitudinea de dominare asupra oricărei discuții și idei. Problema uriașă este că te poți trezi atacat din senin de o asemenea persoană, fără să ai șansa de a face cunoștință cu ea încă. Te îneacă din prima cu o atitudine de bunăstare aparentă, optimism și energie peste măsură. Ba chiar te și atacă printr-o glumă sau altceva ca și cum se aștepta s-o faci tu primul/prima. Sunt gălăcioase rău persoanele astea și par să aibă un răspuns pentru orice. Este foarte fățarnic din partea lor și majoritatea oamenilor văd asta. În termeni psihologici acceptați foarte des în această situație, acest lucru se numește compensare.
De ce le merge? Problema e că multe fete, indiferent de statură sau chip, au probleme cu încrederea. Drept urmare devin de-a dreptul dominate de un caracter feminin atât de puternic în aparență. Se creează o barieră între respectul matern și feminismul ideal, orice ar însemna asta. Miserupismul divei defensive le inspiră pe aceste victime colaterale iar pe bărbați îi atrage, căci o astfel de divă ar face practic orice pentru a-i mulțumi (nu ca diva normală ce n-ar îndrăzni nici să zâmbească pentru a mulțumi pe cineva). Drept urmare, divele defensive câștigă teren și își au asigurată o bandă anume în relațiile sociale. O astfel de persoană poate fi oricine altcineva, nu doar cineva dezavantajat fizic dar și cineva dezavantajat psihic, o persoană ce a avut anumite traume și inhibiții neuronale ce a format-o cumva mai…retrasă sau mai aparte. O divă defensivă poate să fie și un top model ce de fapt e un fel de câine fără adăpost în realitate, o ființă fără piloni și fără prea multe certitudini în viață. La fel ca grăsuța furioasă, și ele ar căuta să-ți servească pe tavă o întreagă gamă de glume și replici menite de a o discredita pe ea preventiv dar mai ales pe tine, doar așa…în caz că te mânca să zici ceva despre felul ei de-a fi anormal.
Dar…mulți văd bine cu adevărat în spatele imaginii unor astfel de caractere și nu dau curs invitației gravitaționale de a se alătura Circului de această manieră. Mulți alții însă, devin snobi și fățarnici, apărând astfel de persoane, apărând de fapt o idee personală de-a lor de a găsi un model de urmat. Nu e bine. Alții însă, deși văd teatrul, aleg să profite de ocazie pentru propriile lor scopuri și delicii. 
M-au dezamăgit câteva persoane de-a lungul timpului afișând o astfel de atitudine. Le plăceam oricum pentru ce erau dar…a trebuit ele să se prefacă și să devină dive aflate mereu într-o stare defensivă în relație cu alții, chiar și cu cei ce păreau nobili în relații de prietenie simplă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *