Blogging, Știri & Trends
Drumeție prin Constanța [22.01.15]
Drumeție prin Constanța [22.01.15]

Drumeție prin Constanța [22.01.15]

În caz că nu sunteți abonați la Facebook-ul meu, vă menționez și aici câteva lucruri văzute ieri prin oraș. Am ieșit cu câteva treburi iar apoi am continuat cu o bere în barul În Vamă iar apoi o pizza la Sabroso. Ce am pozat însă are legătură cu alte lucruri. Ca de exemplu, noile construcții de pe Bd. Tomis.

Pe aici m-am gândit să încep cu pozele, pe lângă incendiatul Beirut. Toți se întreabă cum pot lua foc clădirile astea. Eu mă întreb retoric de ce oare ar fi lăsate în paragină unele iar altele de ce oare ar lua foc așa spontan?

Răspunsul cred că are legătură cu locații precum aceasta, din dreapta fostului Beirut. Mulți caută construcții noi ce sunt mai ușor de întreținut sau ce sunt pur și simplu non-istorice (lucru ce ar presupune costuri mari de reabilitare și condiții diverse de posesie sau înstrăinare). Ce-i drept, clădirea asta se tot chinuie să prindă formă, ultima oară am văzut-o încă în construcție acum aproape 3 ani. Dar…e o evoluție nouă.

Pe lângă fostul Filicori din zonă, am dat de parcarea lui Victor Maxim. Nu știu cum de n-am observat-o până acum. „Orașul este mai frumos pe bicicletă” spune parcarea de biciclete din Constanța. Face parte din proiectul Parcare BiCi, un proiect despre care puteți citi o știre scurtă din Iulie 2014, aici.

Și uite așa…m-am teleportat la Gară. M-am întâlnit pe acolo cu ddumi și am făcut câteva drumuri. Am vrut să-l luăm și pe Sagi dar e cam ocupat de fel. Își cam neglijează blogul…

La Gară îmi părea locul suspect de liniștit. Am realizat cu greu că de fapt polițistul din imagine era răspunzător de asta. N-am mai văzut prin zonă taximetriștii mega-dubioși (erau parcați în dreapta, unde trebuie) și nici bișnițari. Eh! Se poate? Ia să rămână acolo mereu!

O ultimă poză arătată ieri pe Facebook era cea de mai sus, cu punctul digital de informare ce este cam Shut Down. A apărut prin zonă după anul 2008, după renovarea Gării. N-a rezistat prea mult. A rămas fără baterii cred.
Cam asta a fost pe foarte scurt o parte din ce am observat eu ieri mai dubios sau interesant prin oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *