Blogging, Știri & Trends
E clar…Trump câștigă! Următorul probabil…George Simion.
E clar…Trump câștigă! Următorul probabil…George Simion.

E clar…Trump câștigă! Următorul probabil…George Simion.

După dezbaterea de azi cu Trump vs. Biden, e clar că Trump va câștiga. Meloni câștigă în Italia… Simion câștigă în România? Nu m-ar mira… La curentul ăsta de extremism, mă aștept la orice!

Dar de ce atâta extremism? Nu e ca și cum majoritatea populației e proastă… deodată. Nu. E vorba de lăcomia politicii. Se poate documenta din timpuri târzii cum Politica a tot secat societatea de viață (nu doar de bani, prin taxe) până când politica a fost spânzurată. Dar asta nu se întâmplă elegant și diplomatic ci prin crize economice, sociale, medicale…războaie sociale…și abia apoi poate să zici că se mai calmează Istoria.

Politicienii/Afaceriștii uită Trecutul din lăcomie și comoditatea vremurilor, iar societatea își amintește Trecutul prin ADN și printr-o saturație tardivă care se exprimă brutal eventual. Până atunci, va mai dura ceva timp. Poate mai puțin, poate mai mult, în funcție de societate. Eu cred că societatea românească e lașă și se adună mai degrabă la meciul România – Olanda decât la meciul Cetățean versus Primăria Constanța sau Cetățean versus Primăria Iași sau Cetățean versus… Așa că vom rămâne până la un faliment suprem în dilema asta. Dar, inevitabil, vom avea și noi un Trump și nu cred că va fi în interesul nostru asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *