Blogging, Știri & Trends
E clar. Trump va câștiga!
E clar. Trump va câștiga!

E clar. Trump va câștiga!

Exact cum mă și așteptam, Donald Trump conduce în lupta pentru Președinție și pentru un nou mandat. De ce? Căci mulți l-au subestimat pe el, dar și pe alegătorii săi.

În primul râd, votul în Statele Unite ale Americii nu este ca votul democratic din România sau din multe alte locuri. Acolo nu se votează direct omul și aia e ci se votează un număr de reprezentanți din fiecare stat ce ei vor decide apoi soarta Președintelui. Un vot de încredere. Unele state au mai mulți reprezentanți ca altele și tocmai din acest motiv se spune acolo că dacă ai câștigat un stat sau două state anume, ele sunt state-cheie ce îți garantează câștigul.

Două dintre acestea sunt Michigan și Wisconsin, unde numărătoarea este în toi și unde…Trump e în frunte. Același Trump și-a declarat victoria de acum vreo 2 ore într-o declarație scurtă. A urmat apoi Biden să declare ceva ca să-și motiveze alegătorii, dar a fost anemic și fantezist.

Da. Trump va câștiga. De ce? Căci Trump e apreciat și adorat de foarte mulți ani acolo. Mulți știau despre el ca om de afaceri și semi-vedetă. Mulți se bazează tocmai pe longevitatea acțiunilor sale și îi acordă votul. Apoi, mulți americani sunt împărțiți rău de tot. Posibil ca Trump să câștige cu 53%, atât de împărțiți. Mulți sunt nervoși, anti-imigranți, pro-arme de foc și sătui de tot și toate. În afară de aceștia, care sunt vocali, mai există în SUA și „Majoritatea tăcută”. Oameni de o părere anume ce nu-și exprimă public părerea, dar ce vor vota categoric cu cineva anume în minte. În cazul ăsta, cu Trump.

Ce înseamnă încă 4 ani de Trump? Părerea mea e că va fi apocaliptic. Se zice că unii oameni vor să vadă Lumea în flăcări. În SUA sunt mulți cetățeni de genul ăsta și au preluat majoritatea. Nu le mai pasă de nimic altceva decât de putere și show. Viața pentru atâtea zeci de milioane de americani s-a redus la un reality-show și nu le mai pasă de nimic, sătui de democrație și de pas cu pas-ul evoluției din această democrație. Acel „aveți răbdare” a lui Joe Biden nu merge la un popor ce a fost mereu unul de acțiune!

Trump a mințit mereu și minte, e plin de vrăjeală, cum s-ar zice, dar seamăna ca mulți americani și de aia îl vor alege în mod majoritar. Demența lui e văzută ca ceva distractiv și o permisiune la haos și război, chiar și cu proprii lor vecini la propriu. SUA s-a rupt de lume și presimt că o s-o facă din ce în ce mai tare până când o altă forță mare v-a răbufni. Asta, combinată și cu o pandemie și cu o nouă criză financiară globală va genera…scântei. Dar, poate mă înșel și totul va fi bine, așa cum scrie cu carioca pe foile cu curcubeu lipite pe geamurile apartamentelor. Poate. Poate nu.

[Later Edit] 05.11.20

Hai mă că v-am speriat degeaba. Binele învinge mereu, nu așa se zice? Se pare că Biden va câștiga până la urmă, căci el are majoritatea și în Wisconsin și în Michigan. Urmează acum să vedem ce se întâmplă în Pennsylvania. Ideea e că într-o lume de nebuni, cei sănătoși la cap sunt mereu cu puțin mai mulți ca ceilalți. Ieșind Biden, mă aștept să văd o redresare socială în SUA și o răsuflare economico-politică în lume.

4 comentarii

 1. billy

  Imi pare rau, ca repet „De ce sa fie bine cu Biden?”.
  Bine nici cu Trump, nu e prea ok, dar mie imi parea ca vrea sa fie nationalist, sa izoleze oarecum America de ceilalti.
  Nu stiu, dar cred ca globalizarea nu prea era pe placul lui Trump, el vrea ca America sa fie a americanilor pentru americani.
  Nu vrea vecini ca Mexic, nu vrea produse din China, nici de Europa nu prea are pareri bune.
  Parerea mea…

  1. Joie Negru

   Scuze de intarziere.

   Trump e o papusa distructiva. E bun la ceea ce face ca ceea ce face e manipulare si haos, un lucru ce merge bine in Economie, mai ales in SUA. Acel „fake it ‘till you make it”. Cand ai si banii lu’ tata, iti iese mai bine strategia. Trump a castigat doar pentru ca era popular de mult si ca americanii se saturasera in numar mare de multe lucruri.

   Pentru societatea curenta la modul global, Biden e cea mai buna alegere. Presedintele care va reface anumite legaturi, mai ales economice, cel care va reintra in anumite acorduri internationale benefice si asa mai departe. De ce Biden? Ca e diplomat cu experienta. Politician in domeniul politicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *