Blogging, Știri & Trends
Economisește cu Jamie
Economisește cu Jamie

Economisește cu Jamie

Titlul se referă la o carte de-a celebrului bucătar-minune, Jamie Oliver. Este o carte mai veche puțin însă rețetele te țin o viață întreagă!
Jamie Oliver este cunoscut pe plan Internațional nu doar după modul său gustos, sănătos și isteț de a găti dar și după carisma sa ce este ca un dressing peste tot talentul său. De asemenea, este unul din acei oameni importanți ce știu să-și motiveze publicul prin tematici TED Talks. Chiar vă arătam acum câteva zile un link pe Facebook…  Ba chiar, acum 5 ani, vă povesteam pe acest blog cum am învățat să-mi fac prima mea omletă, urmărind un filmuleț pe Youtube cu Jamie Oliver. Azi dimineață i-am gătit iubitei aceeași omletă învățată de atunci, dar ultra-îmbunătățită pe parcurs. Chiar și ea îl apreciază mult pe acest bucătar iscusit și i-am promis că în curând vom găti ceva mai complex, bazându-ne pe rețetele sale.
Multe din rețetele lui Jamie Oliver pot fi găsite pe Internet dar multe altele apar doar în cărți în general sau își găsesc locul cel mai bun într-o carte. Cei de la Curtea Veche Publishing au la vânzare această carte și au și un mesaj:
Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele. 
Jamie este cunoscut pentru spiritul său filantrop și caută din răsputeri să ne învețe cum să mâncăm gustos și sănătos. Nu de puține ori a dus un adevărat război cu alte entități ce promovează mâncarea rapidă și nu doar de slabă calitate dar și mortală. 

Cât despre economisit în Bucătărie, eu personal prefer de la un timp să cumpăr cât trebuie. Asta înseamnă că prefer să-mi planific mâncarea pentru următoarele 2-3 zile (sau mai mult, în funcție de mâncare repetitivă) și să cumpăr gramajul potrivit. Asta mă ajută să nu irosesc produsele ce pot expira repede sau ce pot expira căci voi mânca alte lucruri spontane. Ca economie a timpului, e greu de spus ce măsură iau căci dacă fac mâncăruri rapide s-ar putea să nu mă țină mult sau să nu fie cea mai bună masă de consumat timp de 2-3 zile (ca de exemplu, paste). Trebuie să cumpărăm variat dacă putem sau dacă ne limităm la ceva, consider că trebuie să ne limităm la produse sănătoase și semi-sănătoase (în acest caz de semi-sănătoase mă refer la Mezeluri, ce pot fi consumate nu doar direct sau prin sandwich dar și făcute bucățele într-o omletă sau penne și spaghete). Variante există oricum iar un om precum Jamie te învață că celebrele pulpe de pui pline de grăsime, sau des consumații cârnați și multe alte lucruri „tradiționale”, nu sunt deloc o opțiune sănătoasă sau medical recomandată pentru om. Noi să fim sănătoși…!

Fiți cu ochii pe subiectele #SaveWithJamie și #EroulSaptamanii iar dacă vreți să intrați în Concurs, aruncați-vă un ochi și pe articolul de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *