Știri, Evenimente & Trends
Eduard Martin de la Polaris e total depășit de situație
Eduard Martin de la Polaris e total depășit de situație

Eduard Martin de la Polaris e total depășit de situație

A apărut o dezbatere pe internet. Pe scurt, Felicia Ovanesian îi reproșează lui Eduard Martin de la Polaris Constanța că nu respectă Legea neridicând gunoiul de pe stradă. Eduard Martin ba dă vina pe cetățeni (cea mai ieftină și stupidă metodă de apărare), ba spune că nimeni oficial nu i-a reproșat că încalcă Legea.

Polaris a anunțat total din senin că nu va mai colecta anumite deșeuri, cele ce nu sunt reciclate separat. Felicia Ovanesian, fosta City-manager a orașului Constanța, reclamă că aceste deșeuri care conțin și carne și mâncare și alte lucruri…rămân pe loc și devin pericol de Sănătate Publică. Eduard Martin menționează OUG 92/2021, articolul 16, alineatul 2. Acesta spune:

(2) Operatorii economici care colectează şi/sau transportă deşeuri au obligaţia de a le verifica vizual dacă sunt separate corespunzător şi de a le prelua separat şi a nu le amesteca în timpul transportului cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite.

Felicia Ovanesian lovește înapoi și spune că Legea respectivă nu menționează nimic de nepreluare, plus că Legea menționează de asemenea protejarea Sănătății Publice. Așa că a reușit să spargă tot mitul Polaris că Legea spune că… când de fapt Legea spune la propriu „obligația […] de a le prelua” în contextul său. Așadar, va dispărea sigur această obligație! Să vedem și când.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *