Blogging, Știri & Trends
Era Ea
Era Ea

Era Ea

Toată sala distrată și agitată își domolise puțin din haos când a intrat ea pe poartă. Era de o frumusețe cu greu înțeleasă de Om, purtând o rochie albă ce parcă a prins formă pe corpul ei mlădios și totuși cu o tentă de impur.
Chiar Ea spunea cândva: Mă vedeți ca o sfântă și mă divinizați pentru impresia pe care o las, dar eu sunt probabil cea mai păcătoasă dintre toate; ce este mai rușinos și temător în ochii oamenilor și al zeilor lor decât a gândi liber și neîngrădit? N-am auzit să scandeze nimeni atât de puternic împotriva unui viol sau a unui omor cum scandează împotriva unei idei aparte sau non-convenționale. Ce femeie…
Unul dintre invitați s-a întors către Sebastian, știind că acesta cunoaște de obicei orice invitat și orice persoană din lumea lor bună.
Cine este? Oare din partea cui vine?
Sebastian însă era încruntat și sobru, analizându-i fetei fiecare pas atent așezat pe marmura din sală. Prietenul său încă aștepta răspunsul, uitându-se la el cu gura căscată și zâmbitoare, asta până când și-a dat seama că lămurirea nu mai vine iar el arată până la urmă ca un tont blocat în acea expresie.
Este marea lui cucerire, nu știi? Spuse Alex, un prieten vechi.
Sebastian, văzându-se provocat și dorind totuși să-și descarce sufletul, începu a povestii.
Este întradevăr Ea, marea mea cucerire și marele meu eșec. Am căutat s-o seduc și am părăsit-o, însă când a plecat mi-a furat subtil întregul suflet ce fără să știu, i-l dăruisem complet. Am scos la iveală tot ce era mai bun și mai pur în ea dar ea făcând asta cu mine, a scos la iveală și răul, care în acel moment predomina. Cel mai scurt roman al vieții mele și totuși cel mai însemnat…

2 comentarii

  1. Felicitari! O scurta pagina de viata dar plina de substanta… Mi-a placut mult ideea cultivarii si descoperirii reciproce a profunzimii spirituale in relatie… „Am scos la iveală tot ce era mai bun și mai pur în ea dar ea făcând asta cu mine, a scos la iveală și răul, care în acel moment predomina.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *