Blogging, Știri & Trends
Este important în Viață cum începi ?
Este important în Viață cum începi ?

Este important în Viață cum începi ?

„Important în viață nu e cum începi, ci cum continui”, văzusem eu astăzi scris pe ultima pagină a unui ziar local. Eu sunt foarte dezamăgit de începuturile mele și nu doar de ale mele și cred că este de fapt cel mai important să începi bine.
Poate un Life Coach sau un Public Speaker ar căuta să-ți impună că nu e așa, însă realitatea diferă. În primul rând, ai putea spune că este posibil să te ridici și să cauți să ieși cumva dintr-o viață tristă sau grea, căci e adevărat, însă asta nu se raportează absolut deloc multor oameni. Tocmai din acest motiv mă irită orice optimist exagerat ce caută să impună multora, „traiul sănătos” pe care l-au descoperit ei. În al doilea rând, trebuie să cunoaștem și să înțelegem că mulți sunt sortiți eșecului dacă nu primesc un ajutor real. Ar fi frumos dacă zâmbetele și aplauzele ar putea sa ne schimbe situația dar nu merg lucrurile așa. Nu știu cum pot unii să creadă că nu e important cum începi în Viață. De cei șapte ani de acasă ce mai ziceți? Sau hai, de limba aia străină învățată la timpul ei, sau caligrafia ce-ți dă bătăi de cap când ești matur că n-ai fost educat bine la timpul potrivit, sau accesul la tehnologii diverse și informații ce au făcut din fostul tău coleg de clasă egal, un om mai încrezător și de succes? Nu există „mai bine mai târziu decât deloc” pentru o uriașă gamă de oameni. Mulți își iau zilele sau fac lucruri disperate tocmai pentru că timpul lor a expirat, nu au primit aerul de care aveau nevoie și în ciuda încercărilor acestora, nu au reușit să schimbe prea multe.
Trebuie să ne dăm seama că românul este egoist și chiar când cineva își dă părerea despre pozitiv și negativ în psihicul uman (mai ales pe blogul meu), o face din laudă și egoism (din proprie promovare). Nu-ți pasă de ăla că o duce rău, tu vrei doar să-l educi cu optimismul tău forțat, ce probabil nu e întemeiat nici în cazul tău! Știi despre ce vorbesc, „descurcatul” ăla al tău. Nu spunem niciodată că trebuie să înțelegem pe cineva și să-i dăm o uriașă mână de ajutor, spunem doar că trebuie să-și revină și să lupte acea Luptă eternă, cu aer de mit și absurd, ce domină în a noastră societate ipocrită.
Suntem blestemați mulți din noi și suntem condamnați la rău și neînțelegere. Mulți sunt loviți cu vorbe bune chiar și când sunt la pământ iar lucrurile par să nu se schimbe. Deci da, este foarte important cum pornești în viață, este chiar vital. 
Poți schimba multe pe parcurs și trebuie să încerci chiar și atunci când te afli cu piciorul în groapă, însă asta nu înseamnă că o faci cum o fac alții și că ai soarta altor nefericiți ca tine care poate mai rezolvă ceva. Am mai zis-o și o s-o mai zic, suntem mulți oameni pe lumea asta, în țara asta, și deși suntem asemănători nu suntem deloc identici. Trebuie să învățăm să lucrăm cu grupuri și tipologii. Nu se întâmpla asta și nu o să se întâmple vreodată. Pentru mine și mulți alții, acest „vreodată” înseamnă perioada duratei vieții mele, ce probabil nu va fi așa lungă în condițiile astea. Trebuie să înțelegem că pentru mulți oameni, în mod corect, a venit sfârșitul lumii deja, atunci când a avut loc un mare cutremur sau când au văzut pentru ultima oară un tsunami în fața lor. Viața este absolut subiectivă și exact în această categorie intră de asemenea orice vorbă și sfat, ce îl auzi la imperativ sau pe care îl vezi fluturat pe post de steag oficial în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *