Blogging, Știri & Trends
Eşti trecutul pe care vreau să-l retrăiesc
Eşti trecutul pe care vreau să-l retrăiesc

Eşti trecutul pe care vreau să-l retrăiesc

Nu este nimic mai chinuitor şi mai presant dar şi plăcut-visător să te gândeşti la un trecut anume ce te-a marcat. Sunt oameni care rămân neîmpliniţi pe viaţă din cauza unui moment oarecum perfect din trecut ce nu-şi găseşte continuare sau măcar o repetiţie.
Şi Tu, faci parte din trecutul meu şi din gândurile mele prezente. Nu am aşteptări mari de la amintirile mele, prefer doar să le gust bucuria tinereţii şi a dragostei intense dintre noi cei din trecut. Mă mulţumesc să pun degetul pe o amintire şi să zâmbesc. Eşti trecutul pe care vreau să-l retrăiesc. 
Se spune că nu mai poţi avea ceea ce ai trăit în trecut dar se spun multe lucruri în mod eronat. Eu mi-am dovedit prin existenţă şi trăiri că pot avea Trecutul din nou şi că poate fi mai bun chiar! Poate pentru un moment deseori, dar acel moment îl respect şi mă bucură ani la rând. Vreau să retrăiesc multe scenarii cu Tine!
Vreau acest lucru deseori doar cu bune dar n-aş negocia mai feroce în niciun caz dacă n-ai putea să mi-l dai şi fără părţile rele. Mi-ar plăcea însă o schimbare în acest trecut, pentru a fi un om mai bun pentru amândoi, pentru a fi ceva egoist dar şi altruist în acelaşi timp. Vreau să te iubesc pentru căldură, dragoste şi amuzament dar vreau să te iubesc şi pentru liniştea ta, pentru zâmbetul spontan în miez de zi când te gândeşti că exist eu sau că există un om ca mine pentru care contezi. Aş vrea retrăit trecutul dar da, aş vrea şi să-l schimb…să-i aplic modificări constante şi să fac ceva mai bun. Dar mi-e teamă. Nu sunt Alchimist şi nici n-aş ştii să anticipez exact o reacţie atunci când adaug ceva în vechea formulă. Aşa că parcă prefer să te ştiu exact cum te ştiam de mult şi să te ador ceva mai puţin stângaci cu fiecare zi ce trece…şi să mă adori şi tu nu pentru dibăcia mea într-o relaţie dar pentru pasiunea mea pentru tine şi pentru un vis. Sunt visător şi mulţi mă ceartă însă mulţi oameni trecuţi prin viaţă au realizat că viaţa fără vis şi imaginaţie este o viaţă irosită. 
Şi irosită îmi simt viaţa fără tine, oricine ai fi Tu. Tu, persoana din trecutul meu, persoana departe de perfecţiune poate sau departe de mine şi atât…sau Tu, persoana ce se aseamănă cu persoana din trecutul meu şi ce te califici în prezenţa mea prin însuşi gândul meu egoist despre o persoană adorată pe motiv de asemănare cu persoana din trecutul meu plăcut. Nu trebuie să fii o persoană geloasă în faţa unei asemenea alegeri! Până la urmă, plăcerile noastre au aceiaşi piloni şi vrem de la orice persoană aceleaşi emoţii. Nu suntem originali aici şi nici nu e cazul să fim. Aşadar, poţi spune asta chiar şi unei persoane străine, că este trecutul pe care ai vrea să-l retrăieşti. Şi persoana asta s-ar putea să-şi dorească acelaşi lucru cu tine şi ai continua practic de unde ai rămas dar cu altcineva care ar face la fel ca tine. Trecutul nu e făcut să rămână în spate. Nu din acest motiv păstrăm inele şi cadouri şi poze. Trecutul e făcut să umble în prezent şi în viitor cu noi, să ne dea speranţe şi putere şi o cunoaştere nouă. Aşa că scuză-mi obsesia şi evită-mă dacă nu mă înţelegi căci o persoană ca mine n-ar avea mari probleme în a mă înţelege!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *