Blogging, Știri & Trends
Eures – Locuri de munca in strainatate
Eures – Locuri de munca in strainatate

Eures – Locuri de munca in strainatate

Una din putinele alternative de a-ti gasi un loc de munca in Strainatate, este Eures.
Eures este un proiect european care nu-ti faciliteaza angajarea propriu-zisa dar iti acorda informatiile detaliate care sa te puna pe calea unei posibile angajari.

Astazi am stat de vorba cu Elena Pană, consilier Eures in cadrul AJOFM Constanta. Suna a interviu de blog, stiu, dar nu e. Imi caut eu de lucru prin afara si am preferat sa stau fata in fata cu cineva care stie mai bine. De la dansa am aflat ca Eures de fapt nu te ia de manuta si iti face cunostinta cu angajatorul si iti aranjeaza totul ci te ia de manuta si te pune intr-o mini biblioteca despre obiceiurile in unele tari, modul de viata, anunturi date de angajatori…the works. Am zis ca e important si asta, sa existe Eures in formatul asta.

Vorbeam cu dansa despre UK (nu Ucraina, cum credea o amica aeriana ci United Kingdom). Spunea ca trebuie sa ai permis de munca, primit de la „Jobcentre Plus” (un fel de ANOFM al lor) dar neaparat trebuie sa ai si permis de şedere de la „Home Office”. Mi-a dat si o brosura interesanta despre „Munca in Regatul Unit – drepturi si responsabilitati” si mi-a facut si o demonstratie pe website.

De exemplu, daca intru la Cautare si imi aleg un domeniu si o tara, sunt sanse sa-mi gaseasca cateva mii de posturi libere, insa doar cateva se refera la mine.

In exemplul de mai sus vedem cateva rezultate ale unei cautari. Doar cele cu stegulet European se refera la mine, restul sunt locuri de munca din acea tara. Cele cu stegulet imi arata ca angajatorul este dispus sa ma ia pe mine din alta tara nu pe altul din propria sa tara.

Partea proasta in toata treaba asta este ca trebuie sa faci intr-asa fel sa ajungi acolo prin resurse proprii si sa te acomodezi acolo in ton cu acest caz. Trebuie sa ai noroc sau sa cauti bine un angajator care e dispus sa plateasca anumite lucruri pentru tine (transport, cazare, mancare). Partea buna e ca se cauta si oameni fara experienta si sunt sanse sa gasesti angajatori care te-ar ajuta sincer in faza ta de start. Nu ma intereseaza doar UK insa prefer tarile si regiunile in care se vorbeste oficial Limba Engleza. In rest, pe Eures gasim informatii utile si chiar vreau sa-i dau o sansa, sa-l analizez mai bine si sa caut mai bine ce-i de cautat.

Avand acest website, nu ai nevoie de a te duce personal la AJOFM, insa daca vrei sa discuti cu D-na Elena Pană, trebuie s-o faci pana in ora 13:30 si poate sa si dai un telefon la numarul 0241 481 553 caci poate trebuie sa-si pregateasca cateva materiale potrivite cazului tau. Ghiseul dansei este fix deasupra ghiseului de informatii de la parter. Mi-a lasat impresia de o persoana cumsecade deci cred ca vă va lamuri in legatura cu multe intrebari avute.

[LE] Hop si Cuget Liber cu un articol despre asta, aici

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *