Astăzi, la ora 12:00, a avut loc Conferința de Presă a evenimentului Fotografii printre Discografii. Acesta este un eveniment lansat de către cei de la Radio Vacanța, Universitatea Ovidius, World Vision și Groove Hour (i-tour.ro).
Am aflat astăzi pe Facebook despre acest eveniment prin intermediul lui Dragoș Paiu, Marketing Director la Groove Hour. Descrierea menționa un eveniment foto în care imaginile vor fi amplasate pe panouri cu plase de pescuit și scoici. Imaginile fac referire la Constanța veche, la plaja Mamaia de prin anii ’60 și nu numai dar și la locații vechi din Techirgiol, Eforie, Mangalia, Neptun, Venus, Saturn și alte zone litorale din județul Constanța. Nu puteam să lipsesc.
Cea mai entuziasmată persoană de la această conferință a fost pe departe doamna conferențiar doctor Aurelia Lăpușan (din cadrul Universității Ovidius Constanța) ce ne povestea cu o mare pasiune despre câteva din aceste poze (multe din ele realizate de către ziaristul Tiberius Petrila Slătineanu) cât și despre istoria litoralului nostru, rolul arhitectului Cezar Lăzărescu în această dezvoltare precum și alte detalii și amintiri conexe.
A luat cuvântul și redactorul-șef al Radio Vacanța, domnul Daniel Sîrbu. A fost și acesta foarte hotărât că trebuie întreprinsă o astfel de acțiune și că va ieși cu siguranță un eveniment major pe care cei de la acest post de radio sunt bucuroși să-l susțină. Acesta a precizat că Radio Vacanța este singurul post estival de radio românesc ce emite de peste 46 de ani. A adăugat de asemenea o acțiune foarte captivantă!
Aceste poze descriu locuri ce acum nu mai există sau ce acum sunt total transformate, însă descriu și unicitatea autorului. Drept urmare, Radio Vacanța face apel la ascultătorii săi și la locuitorii orașului sau a județului pentru o mobilizare. Poți trimite și tu poze pentru acest eveniment! Se pune accentul însă pe pozele personale, în formă fizică, cele ascunse bine de tot de ochii lumii. Poze cu locații, poze cu tine sau cu familia ta la mare, acum mulți ani…deci orice! Cu acestea poți să te prezinți la sediul Radio Vacanța din stațiunea Mamaia. Se vor scana și se va nota sursa, apoi se vor returna. Pentru alte detalii, puteți scrie un e-mail la adresa secretariat[at]radiovacanta.ro sau puteți suna la numerele de telefon Radio Vacanța: 0241 831.477 / 0241 831.166.
A vorbit apoi și sus-menționatul Dragoș despre acțiuniile Groove Hour din spatele acestui eveniment, ba chiar am aflat că la viitorul eveniment Festivalul Antic Tomis, vom avea parte de niște surprize de-a dreptul inedite.
A luat cuvântul de asemenea și Isabela Ștefan de la World Vision și a vorbit puțin despre ceea ce se face în acest sezon cu programul „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța – Brățara de vacanță”. Nu este doar un program simpatic dar și unul esențial și cu tradiție în spirit. Acest program este la a 4-a ediție și presupune oferirea a peste 15.000 de brățări de identitate pentru copiii prezenți pe litoral. Scopul este desigur recuperarea ușoară a acestora de către părinți în caz că aceștia se pierd. Așadar, este un program foarte apreciat și extrem de lăudat de turiștii veniți pe litoral.
În cadrul evenimentului a fost menționat și proiectul Discover Constanța. Responsabil de acesta este Victor Maxim, un ITist și un Antreprenor pe care îl descopăr în aceste momente foarte cunoscut în online. Acest proiect este un ghid turistic gratuit, complet optimizat pentru telefoane mobile. Ideea lui Victor este să avem poze și informații nu doar pe calculator dar și pe telefonul mobil. Sunt sigur că în viitorul apropiat o să auzim mai multe despre acest proiect.
Desigur, am luat și eu cuvântul puțin. Am asigurat persoanele prezente că oamenii sunt deja învățați în online cu aceste imagini vechi și cu un istoric prezentat pe tema acestor imagini. Am și menționat cititorii mei ce de multe ori sunt acum în Străinătate și apreciază foarte mult astfel de imagini ce le trezesc curiozități despre o vreme apusă sau amintiri despre un loc în care au copilărit.
Această expoziție are loc în clădirea Radio Vacanța până în data de 4 Iulie, apoi se mută până pe 7 iulie în locația Universității Ovidius, apoi se mută iar de câteva ori. Aflați programul intrând aici.
Cu prăjituri ne-au servit cei de la restaurantul Chouette iar tot aceștia au fost responsabili de un smoothie foarte bun cu gheață și cu o cireașă în vârf. Haide să trecem la poze și nu uitați să vă implicați și voi!
.:: Aceste poze pot fi găsite și pe Facebook, aici
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HuVHNjRAO4o&w=525&h=315]
Pingback:Situație remarcabilă pentru Festivalul Antic Tomis din Constanța | CTC Constanța City
Pingback:Discover Constanța a fost implementat | CTC Constanța City
Pingback:Cum a fost la Seminarul Regional al Industriilor Culturale și Creative | CTC Constanța City
Pingback:Câţiva constănţeni şi-au făcut singuri curăţenie în propriul oraş ! | CTC Constanța City