Blogging, Știri & Trends
Explorarea Urbană a celei mai frumoase clădiri din Constanța
Explorarea Urbană a celei mai frumoase clădiri din Constanța

Explorarea Urbană a celei mai frumoase clădiri din Constanța

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 01Părerea mea este că această clădire din Zona Peninsulară, este cea mai frumoasă clădire din Constanța. Am mai spus-o cândva.

Se află pe strada Nicolae Titulescu și este recunoscută de unii sub titlul vag de „casă sfârșit sec. XIX”. N-am auzit nimic concret despre vreun arhitect aflat în spatele acestei minunății dar stilul arhitectural este cu siguranță unul Eclectic, adică o combinație de stiluri. Vedem clar stilul Art-Nouveau, prin motivele florale, decorative și curbate dar eu personal cred că vedem și puțin din stilul Baroc, acea exagerare de exprimare prin detalii.

O consider cea mai frumoasă căci e bogată în detalii (încă) și că are totuși o dimensiune impresionantă. Nu se compară cu ingeniozitatea simplistă a Casei cu Lei sau cu unicitatea locală a Vilei Constantinidi, dar asta e ideea…că e aparte! Iar prin mărimea lucrării, îmi pare cea mai frumoasă clădire din oraș.

Casa Secol XIX - Iunie 2013 - Urbex CTC - 02Trecând prin zonă și văzând ușa larg deschisă, nici nu mi-am imaginat să nu intru! La fel ca în multe alte astfel de clădiri vechi, totul în interior arăta a dezastru! Pereți măzgăliți și crăpați, cabluri și alte fire atârnând peste tot…repet, dezastru. Am observat din start aceeași configurație ca în altă clădire explorată despre care am scris aici, asta referitor la existența zonei pentru lift. Foarte interesantă a fost și configurația apartamentelor. Deschizi o ușă iar fix în spatele ei mai sunt două. În fine…interesantă clădire. O să revin cu detalii despre alte explorări făcute azi, dar până atunci…hai să vedem poze din această „casă” a secolului XIX.

.:: Găsiți pozele și pe Facebook, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *