Blogging, Știri & Trends
Facebook lansează ochelarii care te filmează
Facebook lansează ochelarii care te filmează

Facebook lansează ochelarii care te filmează

foto via time.com

Luna asta, Facebook și-a prezentat noul proiect, în colaborare cu celebrul brand de ochelari Ray-Ban. Acesta reprezintă o pereche de ochelari smart, capabili să filmeze, să facă poze, să răspundă la apeluri și să activeze podcast-uri.

Ceea ce n-au reușit cei de la Google cu ai lor Google Glasses, s-ar putea să reușească cei de la Facebook cu noul lor model de ochelari smart denumit Ray-Ban Stories. Aceștia vor costa începând de la 299 de dolari și vor fi disponibili la început în doar 6 țări. Spre deosebire de Google Glasses, aceștia nu doar că sunt de firmă ci sunt și discreți. Chiar acum 3-4 zile îmi doream niște ochelari de genul, când oprit la semafor analizam cum fumează un șofer de la CTBus și apoi își aruncase chiștocul pe stradă. M-ar crede cineva? Nu. Dacă aveam filmarea video mă credea? Își lua și amendă 100%. Își dădea seama că-l flmez? Nu chiar, că nu s-ar fi așteptat ca ochelarii mei să înregistreze asta. Majoritatea oamenilor nu își vor da seama…

Invenția ar putea să fie ceva bun în sensul ăsta de justiție socială, însă știm foarte bine cum va fi folosită, nu? Ca în China: Toți vor fi filmați și monitorizați. Doar că vor fi dați și pe Facebook, TikTok șamd.

Ochelarii nu au o capacitate foarte mare de stocare (deși nanotehnologia e pe val), însă va fi suficientă pentru câteva sute de poze și pentru câteva filmulețe de câte 30 de secunde fiecare. Vedeți mai multe detalii, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *