Blogging, Știri & Trends
Filmele One-Location
Filmele One-Location

Filmele One-Location

Ieri am mai vazut doua filme. Unul din ele este „Contraband” din 2012.

Este un film reusit, plin de actiune. Unul din putinele filme moderne Hollywood-iane care stiu sa echilibreze drama cu suspansul si poate chiar si cu un umor ocazional dar subtil implementat in situatie si personaj. Nu prea vezi umor in filmul asta ci vezi in general doar actiune pura, dura si continua. Unde mai pui ca Giovanni Ribisi si Ben Foster sunt in acelasi film! Nici nu stii pe care din ei sa mizezi! Merita sa-l vedeti si sa-l revedeti!
Al doilea film vazut ieri este unul din genul One-Location. Sunt acele filme precum „127 Hours”, „ATM”, „Elevator” sau filme veterane precum „Phone Booth” (pe care nu l-am vazut inca) si poate chiar „The Panic Room”. Ok, veterane sunt de fapt altele vechi de tot de care doar am auzit vag, insa eu ma refer mai mult la veteranele Hollywood, care au aparut dupa anul 2000 si care au inceput sa faca senzatie fix in ultimii 2-3 ani.
Filmul One-Location se petrece evident in masura majoritara intr-o singura locatie, lucru ce amplifica unitatea sau deseori nebunia omului. Mare nebunie deci aveti grija. Tocmai pentru ca spatiul este atat de restrans, multe filme risca sa para proaste sau plictisitoare. Multe chiar asa si sunt. Altele insa, au ceva aparte si daca ai rabdare pentru a vedea un asemenea film, iesi in castig.
Filmul vazut de mine se numeste „The Divide” din 2011.
Este genul de film OL (One-Location botezat de mine, sac!) care nu-ti face sarcina de a-l privi deloc grea. Este un film captivant si plin de omenie dar mai ales nebunie a omului. Sunt si cateva parti pe care ai putea sa le consideri ireale sau slabe insa de fapt, omul este in stare si de lucruri marete dar si de lucruri penibile, deci este credibil. Este un film cu un gen caruia rar i-am dat importanta dar care a reusit sa transforme OL-ul intr-o locatie stramta cinematic dar vasta in acelasi timp, datorita povestii fiecarui personaj si actiunii sau inactiunii fiecaruia in parte. Il recomand cu incredere si pe acesta, indiferent daca iti plac sau nu filmele de genul One-Location.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *