Blogging, Știri & Trends
Furtuna si Cutremur in Constanta
Furtuna si Cutremur in Constanta

Furtuna si Cutremur in Constanta

furtuna_constanta_decembrie_2012poza via ziuact.ro
 

In noaptea de 2-3 Decembrie 2012, orasul Constanta a fost ravasit de o furtuna. Problema majora nu a fost intensitatea furtunii cat durata ei ce facea ca vantul sa bata puternic ore intregi.  Acest lucru a dus la punerea la pamant a multor copaci, facand pe unii cetateni sa exclame ca n-au mai vazut atatia copaci doborati dintr-o singura furtuna.

Au fost de asemenea multe pagube materiale iar primarul Radu Mazăre a declarat ca va cauta o solutie pentru a-i despagubi pe cei indreptatiti. Specialistii au declarat ca in perioada urmatoare este exclus sa mai avem parte de asemenea furtuni.

Ca cireasa pe tort, in noaptea de 3 Decembrie 2012, in jurul orei 21:06, s-a putut simti un cutremur puternic de 4,9 grade pe scara Richter. Ca de obicei, cei de la Ziua de Constanta au fost primii din Presă care au mentionat online despre. Institutul National pentru Fizica Pamantului mentioneaza pe pagina lor acest cutremur si il situeaza la granita cu Romania si Bulgaria.

[youtube=http://youtu.be/-yZGLdOW6Vg]

Specialistii locali estimeaza un cutremur mare pentru Romania in anul 2040, insa cum stiinta in acest domeniu nu este tocmai una completa, putem sa ne asteptam oricand la un cutremur ca cel din 1977 sau unul mai „moderat” ca cel din anul 1990.

Citeste si:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *