Știri, Evenimente & Trends
Generațiile viitoare vor fi un alt soi de deștepți…
Generațiile viitoare vor fi un alt soi de deștepți…

Generațiile viitoare vor fi un alt soi de deștepți…

imagine din filmul Idiocracy, film pe care vi-l recomand

În afară de vrăjeli tip-reclama de la McDonald’s cu tânăra generație și istețimea, nu o să vezi pe undeva prin România promovată valoarea tinerilor într-un sens de ansamblu. De ce? Căci nu ai ce să promovezi.

Zic că sunt tinerii din ziua de azi cam stupizi? Welllllllll… Nu zic eu, dar Evaluarea Națională 2022 o cam spune. Ăștia de la Digi24 au avut o idee mai bună cu poza de feature de articol, căci întradevăr e o glumă totul. Conform acestora, ca să menționez o sursă de încredere (deși nu și una integră – la fel ca ceilalți din domeniu, de altfel), „Capacitatea” elevilor, cea de absolvire a învățământului gimnazial (de VIII clase, de 8 clase) – numită acum Evaluarea Națională – a fost ceva ce unii spun că s-a ridicat doar la cerințele de evaluare a unor elevi de clasa a V-a 5-a sau a VI-a 6-a (adică da, insinuez că tinerii din ziua de azi nici ceasul analogic n-ar mai știi să-l citească). Deși l-ar purta la mână dacă e dĂ fiRmĂ…

Ministrul Educației a declarat că întradevăr a fost mai simplu, căci au trecut copiii prin Pandemie. Pe proverbiala vreme a mea, testul de capacitate ne rupea în două!! Aveai la Limba Română niște dileme majore de rezolvat și o gramatică aprofundată pe care pe jumate am și uitat-o, dar pe care atunci o mâncam forțat pe pâine și la care mai eram și meditat… Și tot am luat notă medie per total și n-am ajuns la vreun liceu de top. În ziua de azi, toți proștii vor ajunge la licee de top. Lucru care redefinește noțiunea de „Top”, însă nu-i nimic nou! De ani de zile tot adăugăm toate greșelile gramaticale în DEX ca să nu se simtă idioții jigniți, așa că…ce mai contează?

Uite cum a fost Evaluarea Națională 2022Subiectul 1 conține 2 texte. Prima întrebare este: Notează din textul 1, denumirea a două obiecte din magazia vasului. Textul 1 îți oferă această fucking informație doar citindu-l cu cea mai mică atenție! Gen testele alea proaste pe Facebook, dar – culmea – mult mai simple. Stupid de simple. A doua întrebare este despre persoana responsabilă de pregătirea mesei și vezi – din nou – în textul scris – că zice cineva ceva de genul „Ismaile, ai acum două guri de hrănit…”, deci fucking Ismail este! Pe aceeași vreme a mea, trebuia să ai textul ăsta în creier și să îți amintești de acolo o astfel de rezolvare!

Și tot așa chestii de joc de atenție. Apoi o gramatică extrem de stupidă, cu răspuns ce de exemplu te poate limita la doar cele 3 timpuri principale de prezent, perfect compus și viitor și nu și la celălalte jde mii de timpuri pe care noi le-am învățat prin anii 90 și ca cireașă de pe tort (I shit you not), subiectul al II-lea 2-lea te pune să faci o compunere despre cum te-ai simțit tu în vacanță. În cuvintele tale. N-ai cum să dai greș…

Eu propun să le dăm tuturor cetățenilor României diplome de Capacitate și de BAC. Chiar dacă mulți nu au luat examenele astea. Dacă tot ne temem că nu vor mai merge copiii la școală dacă școala e grea, hai să le dăm tuturor diplome! Ah… E o idee stupidă? LOGIC CĂ DA! Poate că școala e grea căci școala e proastă. Și pe vremea mea era! Aveam o vorbă preluată, studiind alți gânditori: Îmi place să învăț, dar nu-mi place școala. Oare de ce au oamenii vorba asta? Oare de ce e școala grea? Căci și școala e proastă, condusă de oameni proști. Până nu remediem eterna problemă a Școlii Românești aflată într-o eternă metamorfoză-experimentală, nu vom remedia sictirul sau repulsia copilului față de mediul strâmb al Educației din țara asta. Asta inclusiv în cazul copilului ajuns adult și rămas la fel de sictirit.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *