Blogging, Știri & Trends
Groove Hour nu se mai ocupă de Ediția 2014 a Festivalului Antic Tomis !
Groove Hour nu se mai ocupă de Ediția 2014 a Festivalului Antic Tomis !

Groove Hour nu se mai ocupă de Ediția 2014 a Festivalului Antic Tomis !

Vorbind adineauri de situația bizară privind lipsa de comunicare vizavi de noua ediție a Festivalului Antic Tomis, am dat peste câteva informații ce explică într-un mod trist și îngrijorător situația curentă.


V-am explicat despre evenimentul FAT. Ei bine, acesta este o creație marca Groove Hour. Această entitate este numită modest agenție de publicitate, însă pentru Constanța cel puțin, a însemnat mult mai mult de atât! A luat naștere în anul 2005 iar în anul 2006 a propus acest festival Primăriei Constanța. Cum în orașul Constanța avem conducerea pe care o avem, acest eveniment a fost ignorat timp de 6 ani, când prin forțe proprii și prin sprijinul a câtorva alte forțe (mai ales Asociația de Promovare Litoral-Delta Dunării) au reușit să pună timid în practică acest lucru. Spun „timid” căci spațiul pe care aveau voie (sau aveau sprijin) să se desfășoare (Parcul Carol I de sub Muzeul de Istorie) era unul absurd pentru un astfel de eveniment. Însă lumea a venit și s-a îndrăgostit de inițiativă și de eveniment. Alți oameni, ca mine sau ca alți bloggeri și oameni informați din Internetul local și nu numai, știau probabil de Groove Hour de când au lansat în anul 2010 celebrul mini-album Constanța – Primul pas în lunga ta călătorie. La eveniment a vorbit și Dragoș Paiu, Marketing Director la Groove Hour până acum ceva timp sau poate chiar și în prezent. Este un om de nota 10 și s-a implicat în toate proiectele sale într-un mod admirabil. La Festivalul Antic Tomis s-a simțit cea mai mare implicare probabil, mai ales pe partea de colaborare cu media și bloggeri. Tot în anul 2010, tot Groove Hour a cheltuit mulți bani și mult timp pentru a scoate la lumină un proiect de reabilitare a Edificiului Roman cu Mozaic. Au fost și atunci ignorați sau respinși. Au un proiect chiar și pentru mormântul Hypogeu din zona Zoriile din oraș (loc unic în regiune) iar asta e doar o parte din ceea ce fac aceștia. Cu toate astea, apar baraje.

Deși aveau parteneri în acest eveniment (partenerii ocupându-se de o parte din fonduri, o parte din promovare, o mică organizare și ceva utilități pentru tabăra antica), cei de la Grove Hour s-au ocupat în mod principal de acest „copil” al lor, investind timp și bani, căutând promovare (mai ales gratuită, lucru greu de obținut de obicei), făcând amenajări, folosind resurse umane și ocupându-se de Logistică și diverse evaluări strategice. Din câte știu eu, Groove Hour nu își primea un venit de pe urma acestui eveniment, banii colectați ajungând în mare parte la meșteșugarii ce participau la eveniment. S-a văzut bine munca asta căci din anul 2012 până la evenimentul din anul 2013, FAT și-a dublat lejer numărul de vizitatori și a avut o creștere în acoperirea Marketing cât și în elementele vizuale și de decor din locație. Inițial, evenimentul cu numărul 2 din anul 2013 trebuia să aibă loc în Parcul Fantasio (Parcul Primăriei) iar printre câteva modificări aduse zonei se vorbea de reabilitarea extrem de necesară a fostului Cinematograf Fantasio (pentru proiecții video și demonstrații în locație, aflate în programul festivalului). Dar…ceva nu a mers din nou. Cumva însă, Festivalul s-a mutat în Parcul Tăbăcărie și a fost mult mai bine așa oricum! Meritul acestei agenții a dus la succesul deplin al evenimentului și încă mă bucur că orașul Constanța a avut parte de așa ceva.

De ce spun „a avut”? Căci a avut loc o ruptură…o neînțelegere între părți; Una în care încă mă regăsesc confuz. Urmărind-o pe Ada Codău de la ziarul local Ziua de Constanța am văzut o degenerare subtilă a situației. Auzim în data de 26 Iunie 2014 de căutarea unui organizator pentru evenimentul FAT. Adică mai nou, după două ediții deja renumite, Primăria a intrat pe fir pentru a atribui un contract de finanțare cu fonduri nerambursabile pentru acest eveniment. Sunt curios câți bani s-au investit până acum în fiecare eveniment și cât a primit acum Corina Martin pentru ediția a 3-a. Corina Martin este președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, aceeași entitate ce a câștigat contractul, fiind și unica ce a depus dosar. Pe 29 Iulie 2014, aflăm asta tot dintr-un articol al Adei Codău. Nu se vede încă vreo problemă evidentă aici dar în data de 08 August 2014 mai apare un articol despre afirmațiile înfuriate ale lui Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Ideea e că doamna Corina Martin a decis s-o interpreteze pe regina Tomiris, așa-zisa întemeietoare a cetății Tomis iar domnul Gabriel Custurea s-a enervat spunând că această decizie este o „stupizenie maximă”, căci practic nu există nicio legătură cu Tomiris și Tomis-ul nostru. Ultima știre ce a ajuns senzație deja pe Internet, este reacția co-fondatorului Groove Hour la aceeași situație. În data de 17 August 2014, citim că pe pagina de Facebook a lui Dan Frigioiu apare o scurtă răbufnire a situației dintre Groove Hour și Asociația Litoral-Delta Dunării… Un share negativ a fost interpretat pozitiv de către Corina Martin…

Este o chestie comico-tragică dar răbufnirea continuă…într-un mod cât se poate de serios!

Acesta continuă prin a spune:

Constat o nouă încercare de a folosi identitatea vizuală creată de Groove Hour în promovarea evenimentului de anul acesta. Trebuia să mulțumiți doamnei Oprea Cami anul trecut, în august, când a postat aceste imagini, nu să le folosiți acum.

Vă rog nu ne determinați să facem public faptul că nu am avut doar o idee care nu ar fi prins viață fără Asociația Litoral, ci am venit cu un concept cu o identitate vizuală, cu managementul evenimentului, cu contribuții financiare proprii și cu fonduri nerambusabile rezultate tot din proiecte proprii.

Știu că este greu să umpli o pagină de Facebook cu un conținut de valoare în fiecare zi dar vă rog să înțelegeți că FAT ed I și ed a II-a au fost evenimente Groove Hour la care dumneavoastră ați fost parteneri pentru strângerea de fonduri și organizare (relația cu autoritățile publice, spațiul de desfășurare, etc) și nu au legătură cu evenimentele de anul acesta. Ne creați un mare deserviciu de imagine pe care dumneavoastră nu-l puteți repara.

Groove Hour este o companie specializată în marketing cultural și organizare de evenimente autorizată de Academia del Teatro alla Scala din Milano, este certificată cu ISO 9001/2008 pentru servicii de comunicare PR, publicitate și studii de piață și nu dorește să fie asociată prin creațiile ei cu evenimentul FAT ediția 2014.

Este o replică foarte bună și cumpătată dar mă nelămuresc două lucruri majore aici. De ce a trebuit să aflăm de pe Facebook despre ruperea asta? De ce nu dintr-un comunicat de Presă? Apoi, mă deranjează o altă chestie: De ce Groove Hour și-a lăsat „copilul” în grija altora, unor parteneri de eveniment? Este un întreg brand, o uriașă imagine ce deși a avut doar două ediții a captat o uriașă atenție și apreciere. Cum de s-a ajuns să-i lase pe alții la cârma evenimentului? Sunt confuz rău. Aștept completări sau corectări. Sper doar să iasă bine acest eveniment și să nu facem Carnaval din el. Oricum, e păcat că oameni rari precum cei din spatele Groove Hour, vor să facă în mod serios și profesionist atâtea pentru Cultura și Istoria locală iar Primăria și alte puteri închid ochii sau răspund leneș că nu se poate. E o știre foarte tristă și nici nu știu la ce schimbări să mă aștept în acest oraș când exilăm rușinos valorile de pe acest teritoriu.

6 comentarii

 1. Chioar Groove Hour recunoaste ca Asociatia Litoral prin Corina Martin s-au ocupat in editia 1 si editia 2 de strangere de fonduri. Asa ca nu inteleg ce pretentie au acum? E vorba de bani. Cine a bagat banul sau a adus bani ala are drept de veto, organizare, modificare etc. In al doiela rand cand in editiile 1 si 2 Corina Martin a reprezentat-o pe Tomiris Groove Hour nu a avut absolut nici o problema cu „falsificarea istoriei”. In al treilea rand pentru organizarea evenimentului primaria a facut LICITATIE PUBLICA. Asa ca GH daca nu le convenea aveau dreptul legal sa conteste licitatia dar NU AU FACUT ASTA. Iar Custurea s aisi tina gura. Cade muzeul pe el si nu misca un deget. Ca el citez:” nu face proiecte europene mai mari de 10.000 euro”.

 2. joe

  Pai cine a bagat banul, ia zi tu? Au zis ca au colaborat, ca au adus si ei bani. A fost ceva egal. La asta cu regina Tomiris a reactionat mai mult directorul, Groove Hour vad ca reactiona la imaginea folosita pana acum impreuna cu ei. Acum ca si-au vazut de drum fiecare, e normal sa ceara sa nu se mai repete aceleasi lucruri. Aia cu licitatia publica e cu dus si intors. Stii si tu cum merge treaba plus ca probabil stii ce suma se primeste, ce suma jalnica. Cine sa se oboseasca pentru asa ceva? Asta cu directorul asa e probabil, nici eu nu agreez ca lasa totul balta dar cine stie ce interdictii are si el de la favoritul tau Primar :))

 3. De unde sti tu ca sumele aduse au fost egale? ai vazut chitante? ai vazut extrase de cont bancar? Te aqsigur ca directorul nu are nici o interdictie de la nimeni. Cat despr elicitatie ti-am spus ce puteau face. Nu au facut nimic atunci ar trebui sa taca pentru ca nu mai au motiv/drept sa comenteze. Referitor la imagini acestea apartin de drept fotografilor nu groove hour. Cat timp nu exista un contract semnat intre groove hour si fotografi prin care sa se arate clar ca fotografiile intra in proprietatea GH, GH nu are nici un drept legal asupra lor.

 4. joe

  Eu nu stiu cum zici tu asa lejer sa taca cei de la Groove Hour cand au facut atatea si au castigat un asemenea respect pentru ceea ce au facut. Toate astea crezi ca nu cantaresc mai greu in balanta?

 5. Mie imi suna a poveste de Social Network simplificata si modificata :)) Adica, in final Eduardo (regina Tomiris) ramane cu compania (FAT) acum finantata de stat. Iar Mark (GH), suparat, comenteaza pe… Facebook… WTF!?

  Inteleg de ce directorul GH reactioneaza asa, adica cel putin din informatiile curente, e clar ca nu ar vrea sa mai aibe asociere de nume cu evenimentul in forma actuala. Insa, cum s-a ajuns in situatia asta? Adica cum se poate ca GH care a facut toate astea pentru FAT, sa ajunga sa nu mai organizeze? Poate nu a fost FAT al lor din start… adica poate au fost contractati sa presteze toate serviciile respective pentru „un client”… ca mai apoi FAT sa ajunga o piesa de licitatie pentru Primarie…?

 6. Pingback:Corina Martin nu ne spune nimic nou pe CityPodcast | Joie Negru blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *