Blogging, Știri & Trends
Hubul constănțean – Spațiu creativ și constructiv în Tomis Mall
Hubul constănțean – Spațiu creativ și constructiv în Tomis Mall

Hubul constănțean – Spațiu creativ și constructiv în Tomis Mall

În orașul Constanța, a evoluat în ultimul timp un spațiu și un fenomen de apreciat. În spatele acestui proiect se află constănțeanul Victor Maxim, deja celebru prin proiectele sale locale (Biblioteca Colorată, Copacul Colorat, Let’s Do It România local, Info despre clădiri istorice prin QR Code, șamd…).

Vorbim în acest caz despre The Hub Constanța, un loc aflat la etajele 4 și 5 din Tomis Mall.

„Hub” este un cuvânt din Lb. Engleză ce se referă în acest caz la o rețea. Hub-ul este punctul de legătură între diverse unități, ca un fel de profesor ce este punctul central al elevilor, adunându-i în același loc pentru o lecție. De fapt, nu este o comparație prea precisă, având în vedere că „elevii” dintr-un hub ar putea fi lejer profesori. Hub-ul este însă spațiul ce le conferă tuturor posibilitatea de a se reuni și de a dezbate ceva constructiv artistic, economic sau social.
La fel ca în cazul Bibliotecii Colorate, Victor Maxim nu a obținut bani pe acest proiect și nu face bani pe acest proiect. Ba chiar îi dă din buzunar… Donațiile generoase primite sunt sub formă de obiecte (mese, birouri, computere…) și sunt puse la dispoziția constănțenilor în mod gratuit. Sper ca donațiile să continue și sub formă monetară deoarece sunt anumite cheltuieli (inclusiv de protocol) ce trebuie acoperite lunar.
Hub-ul constănțean este o inspirație internațională, un loc unde lumea creativă sau pragmatică – cu ceva de spus și cu ceva ce este realizat practic ulterior – se adună pentru a-și împărtăși ideile sau pentru a-și pune la cale pe loc un plan de afaceri, un calendar de evenimente sau orice altceva de această manieră. De exemplu, eu și persoanele din spatele Papergirl Constanța am putea merge în Tomis Mall la Hub, să îi explicăm sumar lui Victor Maxim ce facem acolo și să ne așezăm la masă sau la computere (cu acces gratuit la internet) și să începem planul pentru o ediție viitoare. Sau…pot să vin cu bloggerii acolo să pun la cale un nou Blogmeet sau o campanie pe internet. Ba chiar pot să fac Blogmeet-ul acolo (m-a asigurat Victor). Sau pot fi freelancer cu o idee și să mă întâlnesc acolo cu un partener pentru a pune la cale ceva constructiv și lucrativ. Oricine de acest gen serios și practic este invitat să se folosească în mod gratuit de spațiul și resursele puse la dispoziție de acest Hub constănțean. Este o inițiativă frumoasă, modernă și de viitor! Trebuie să o susținem și trebuie să profităm de astfel de ocazii prietenoase, avantajoase și facile de-a dreptul!
Repet. The Hub Constanța se află la etajul 4 și 5 din Tomis Mall. La etajul 5 se află o sală de conferințe ce poate fi folosită în orice fel constructiv permis de spațiu (nu doar proiecții la Proiectorul și Laptop-ul pus la dispoziție gratuit). Rămâneți la curent cu acest subiect, căci presimt că va lua amploare în viitorul apropiat!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *