Blogging, Știri & Trends
Iar acum…adevaratul Halloween !
Iar acum…adevaratul Halloween !

Iar acum…adevaratul Halloween !

De o intreaga luna vedem pe Internet fel si fel de costume si petreceri de Halloween. Faza interesanta este ca…de abia maine, 31 Oct, este sarbatoarea Halloween-ului.
Aceasta sarbatoare este una veche insa substanta ei din prezent a fost mult influentata de catre Celtici, Crestinii vechi si multi altii. In aceasta zi se presupune ca mortii umbla liberi printre vii, tocmai din acest motiv, oamenii trebuie sa se mascheze in fapturi supranaturale si sa-i sperie pe sarmanii raposati. Acum nu stiu daca o costumatie „Gagnam Style” ar speria pe cineva dar…
Prin acest lucru vreau sa spun ca initial, lumea se costuma in fapturi mitice, paranormale si supranaturale, insa de ceva timp, s-au adoptat costumatii mai aparte, precum super-eroi, printese, iar mai nou…senzatii de internet sau meme-uri. Deci e un fel de Liberty Parade de toamna.
Printre traditiile neschimbate se regaseste cioplirea dovleacului intr-un mod in care sa provoace teama si adaugarea unei luminari in mijloc pentru a fi vizibil in noapte. La Americani, acest dovleac ciopartit se numeste jack-o’-lantern.
La romani nu cred ca a prins inca sarbatoarea. La fel ca Valentine’s Day, gasim un Dragobete si pentru Halloween si cautam a ne plange de lipsa popularitatii unei sarbatori nationale de acest fel. Eu zic sa ne lasam si de Craciun ca cine stie ce „Iisusu-nsângerat” om mai avea prin istoria nationala, zacand nesarbatorit an de an. In general oamenii ies in cluburi, se imbraca amuzant ca sa agate fete si cauta sa se distreze, negandindu-se la vreo alta semnificatie a zilei. Ce-i drept, nici Americanii nu cred ca sunt mai diferiti la acest sentiment de distractie, desi la ei este cu adevarat o sarbatoare puternica.
Maine este Miercuri. Sunt curios ce se va intampla de Halloween in diferite parti ale lumii si sunt curios mai ales cum va influenta asta tara noastra: omul de rand, locul de munca, mass-media, scolile, samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *