Blogging, Știri & Trends
Ieri am alergat…prin București !
Ieri am alergat…prin București !

Ieri am alergat…prin București !

Aproape din senin și destul de repede m-am decis să particip pe anul acesta la Crosul Loteriei Române organizat în București (28 Septembrie 2014, participare gratuită). Am aflat despre asta de pe grupul de sanasporți și împreună cu câțiva din ei am ajuns acolo.

Am plecat din Constanța de dimineața devreme cu două mașini ale două dintre persoanele din grup și am făcut un Road Trip până în Capitală. Șoferița în a cărei mașină mă aflam a băgat mp3-uri numai cu Biță, Skizzo Skills și alți hippidie-hopperi dar când dădea pe radio ne obosea aceleași piese repetate obsesiv oricum. N-aveam scăpare deci! Dar…măcar aveam muzică și voie bună. Ajunși în București, ne-am schimbat rapid în hainele de alergat. Unii în mașină prin oraș, alții în mașină staționați pe Bdul Unirii. Umblam prin boxeri prin București…auzi tu! Chiar voiam să mă duc pe Bulevardul gol pentru a-mi face o poză pe acolo așa dar…am ezitat. În Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului, lumea se aduna, lumea se înscria și lumea își făcea încălzirea. Din Sanasport eram veniți cu mașinile 6-7 membri dar ne-am mai întâlnit cu doi acolo. În afară de alergătorii banali sau pe lângă cei în scaune cu rotile, am văzut un grup de fete ce sufereau de prea multă căldură. Au atras atenția tuturor.

Participanții erau veniți din toate colțurile țării, inclusiv cu clasa de la școală cu tot. Comunicatul LOTO spune că au participat peste 3000 de alergători. Mă îndoiesc. Mulți eram dar nu atât de mulți parcă. La Start – sau Ștart, cum spunea un nene la microfon în mod obsesiv – ne-am împărțit pe categorii. Cei cu dizabilități erau în frunte, lucru foarte ciudat și periculos. Unul avea un cărucior ca în Wacky Races parcă, a ajuns primul probabil căci prindea viteză mare. Nici nu cred că aveau ce căuta acolo cei cu dizabilități de genul. Undeva mai jos eram seniorii (fete și băieți cu vârsta între 19 și 35 de ani) iar în spatele nostru erau juniorii (dintre care unii fugeau ca vântul și au ajuns printre primii). Veteranii erau ultimii parcă dar erau și în față câțiva. Din nou, cam injust…mai ales că finalul a fost la comun. A fost haotic Ștartul ăsta… Toți s-au împins, erau să mă dărâme și pe mine și am încercat să mă uit în spate după fetele din grup pentru a vedea dacă sunt ok. Chiar făcând și asta era riscant că nu știai cine te mai împinge sau cine se oprește în fața ta. Desigur că multora li s-a terminat energia destul de repede și au început apoi doar să meargă ușor, răsuflând din greu și blestemându-și soarta de fumători probabil sau hai, sprintul inutil de la început. Am depășit pe câțiva dar am alergat totuși într-un pas constant. Aveam vreo 4,7 Km de alergat iar drumul era drept. Părea ușor în teorie dar practic este greuț în continuare. Cu puțin antrenament, probabil nu voi mai obosi atât. Dar…nu m-am oprit deloc. La fel au alergat și cei din grup și sunt foarte mândru de ei! Organizarea însă a cam lăsat de dorit și sunt sigur că vor apărea câteva povești cu oameni care s-au accidentat pe traseu din cauza îmbulzelii și a separării în astfel de categorii.

  

În ultima poză de sus se poate vedea o femeie îmbrăcată în negru, ce alerga ținându-și strâns la corp poșeta. Probabil se antrena anticipat pentru eventuale situații de dat nas în nas cu infractorii pe străzile din București. M-a amuzat. Alți doi alergători zici că erau oameni ai străzii, unul era țăran iar familia lui de țărani îl încurajau de pe trotuar (nice) și tot așa! Multă varietate! Apropo, oamenii de pe margine nu aplaudau, nu ne încurajau…nimic. În Constanța, culmea, parcă e mai viu publicul.
Conform calculelor mele, am făcut vreo 22 de minute pe distanța asta de aproape 5 Km, lucru ce ar fi un new personal best. Cu toate astea cică am ajuns pe locul 229. Nu cred, cum nici nu cred că eram 3000 acolo dar…ne-am dus în primul rând pentru mișcare, apoi pentru distracție și destindere. Cu toate astea, cu toții cred că ne-am depășit recordul ieri! La sfârșit am fost premiați cu câte un tricou.

Pe scena din Piață a început să cânte iar apoi să vorbească în van, noua senzație pentru nu-știu-cine ascultă așa-ceva: Nicole Cherry. Se supăra că nimeni nu se aduna în fața scenei și spunea că ei când nu-i place de cineva, îi spune în față. Sunt sigur că i-au zis oamenii și în față că pe degeaba e acolo. Astea fiind spuse, a venit vremea să ne cărăm de acolo.
Având destul timp din zi rămas liber, am decis să facem niște drumuri. Ne-am plimbat toată ziua prin AFI Cotroceni Mall, Băneasa Mall și IKEA (căci aveam treburi acolo) dar nu mă supăr așa tare. Adică, e păcat să fii în București și să nu vezi atâtea locuri importante și să admiri atâta arhitectură dar…n-au intrat zilele în sac. Am văzut și Arcul de Triumf apropo…acoperit de o husă cu o imagine cu Arcul de Triumf. It’s something!

Pe la Băneasa Shopping City am trecut prima dată și am stat ceva timp acolo după una din membrele grupului ce este aparent foarte pasionată de Shopping. N-am ce să zic despre acest Mall. E mare…sunt multe chestii pe acolo dar…te resping rău de tot prețurile mari. Clienți erau români, italieni, francezi și toate națiile. Imediat după, am poposit pe la IKEA ce se afla imediat lângă.

Aici voiam eu mult să ajung, așa…de curiozitate. Aspectul exterior zici că-i un banal de Metro rece, dar interiorul este un loc destul de mare și bogat iar ceea ce m-a impresionat mai întâi a fost sala de mese. Au înăuntru un bufet suedez sau ceva de genul, ce era arhiplin. Tocmai de aia n-am stat să mănânc acolo. N-a fost gândit prea bine căci era prea mare îmbulzeala.

Cred că acest IKEA, per total, este prea mic pentru un oraș precum București. Am văzut totuși câteva lucruri foarte frumoase acolo și foarte ieftine. Mi-am cumpărat câteva pahare cu un motiv tradițional așa, cu doar 3 lei bucata. O farfurie era vreo 7 lei sau 10-14 lei una mai solidă și mare. Păcat însă că cele solide dar simple erau așa scumpicele când de fapt arătau așa cam seci. Langă acele case de marcat din IKEA, era un fast-food. Era coadă mare acolo pentru niște prețuri bune precum 1 leu înghețata sau 1 leu un hotdog și 2,5 lei o cafea. Bună înghețată…

Ne-am mai cumpărat câteva lucruri mici de acolo și am plecat spre AFI Cotroceni pentru a ne întâlni cu restul. Câțiva din membri doreau neapărat să patineze pe acolo căci acel mall are și patinoar. Mi-a plăcut mult în AFI motivul acela de natură cu piatră și cascadă.

În timp ce unii patinau, restul stăteam vizavi la o bere, două, trei de 8 lei bucata, la restaurantul Zodiac. Am povestit, am râs, am mâncat niște McPuișori de care nu mă săturam și apoi spre seară am plecat spre Constanța.
Eram obosiți cu toții și ne dureau și picioarele și tot de atâtea plimbări mai degrabă, dar a meritat! Am participat la un eveniment mare, în Capitală apoi ne-am plimbat în grup de colo colo…a fost o zi frumoasă de Duminică! De asemenea, se poate considera că am reprezentat orașul Constanța prin participarea Sanasport la Crosul Loteriei Române deci…felicitări nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *