Blogging, Știri & Trends
În urma unui om
În urma unui om

În urma unui om

În urma unui om rămân indicii. Fiecare învață ceea ce învață apoi predică în mod religios altora aceste învățături personale, dar până la urmă…fiecare pas descrie un anumit om și maxim o tipologie anume.
Din acest motiv suntem separați ca evrei sau creștini sau ca vegetarieni și non-vegetarieni sau ca visători și oameni cu picioarele pe pământ. Ai zice cumva că sunt prea deplasate comparațiile dar sunt de fapt apropiate maxim tocmai din motivul relativității și al inutilității generale de simbolism. Eu unul m-am tot uitat la povestea unui străin apoi la cea a unui apropiat și am văzut că ambele sunt vagi până la urmă. Am crezut în ambele până la un moment dat, până când am văzut în practica mea că nici una nu mi se raportează. Prietenii au zis că trebuie să fac așa iar familia a zis că trebuie să fac altfel. Nimeni n-a avut dreptate. Toate sfaturile au fost subiective iar practica mea a fost de asemenea la fel de subiectivă. Aceste lucruri se bat cap în cap.
Mai exact, ia sfatul unui părinte! Îți zice să fii cumpătat, să alegi bine ceva, să știi ce vrei să faci. Tu cauți să respecți asta dar pe parcurs observi că părintele tău o dă în bară rău. Poate fură ceva, poate minte ceva, ba chiar poate are o problemă cu mama sau tatăl prietenului sau a soțului pe care îl are. Ce exemplu mai e ăsta? Parcă un Dalai Lama spunea că cel mai bun exemplu nu se predică ci se arată. Păi…ce observ eu din comportamentul adulțiilor? Că și ei sunt la fel precum copiii. Și ei greșesc unde nu te aștepți. Așadar, orice ar rămâne în urma unui om este de luat drept lecție și nu inspirație sau regulă de aur de conduită morală.
Din acest motiv au avut succes multe persoane ce te învață să lupți singur pentru ceva și să-ți construiești singur un viitor. În mare parte, aceste lucruri sunt reale dar dezavantajul major este că întradevăr cam lași baltă pe oricine în misiunea ta către acest punct suprem. Ca să lași ceva în urmă pare a fi un act de identitate colectivă, de acțiune socială, ce lasă o amprentă în lume. Adevărul este că în urma unui om rămâne de fapt cea mai egoistă parte a sa. Ai putea să vindeci și Cancerul pe planeta asta, dar tot din egoism ai face-o. Și poate nu e așa rău până la urmă, nu? Adică, la final, lași ceva în urmă și în ciuda ambiției tale egoiste sau în ciuda ciudățenii tăle, ai reușit să schimbi ceva și poate chiar să inspiri lumea să facă ceva mai departe. Așadar, în fața celor care se pricep la treburile astea, nu vă mai pierdeți vremea să îi convingeți de religii false. Ei știu deja care-i baiul. Restul…poate chiar merită prostiți, căci până la urmă genul lor chiar învață ceva de pe urma unor astfel de acțiuni.
    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *