Blogging, Știri & Trends
Învățăm din greșeli dar nu putem să aplicăm învățătura în aceeași relație
Învățăm din greșeli dar nu putem să aplicăm învățătura în aceeași relație

Învățăm din greșeli dar nu putem să aplicăm învățătura în aceeași relație

http://babblebabble.deviantart.com/art/Frustration-18826498
Pentru mulți ce trăiesc viața mai intens, relațiile sunt o problemă repetitivă. Mereu apar aceleași discuții, aceleași vicii și plângeri, în ciuda schimbărilor intervenite.
Deseori însă, aceste schimbări nu sunt așa mari sau bune. În multe relații greșim. Poate uneori dă tonul persoana de lângă tine dar și tu cu siguranță greșești undeva. Culmea e că ne adaptăm și învățăm ceva din greșeli. Partea proastă e că ceea ce învățăm nu putem aplica de obicei persoanei în fața căreia am greșit căci ea deja a plecat. E teribil acest lucru! În primul rând, pentru că fiind într-o relație ce a durat ceva timp, ne-am obișnuit cu prezența aia. E greu să te obișnuiești cu un străin lângă tine, fie și pentru sex doar. În al doilea rând, ai construit ceva cu acea persoană iar certurile astea și greșelile ar trebui să vă întărească, să vă facă o idee generală despre multe lucruri și să vă dea o tărie de a deveni mai așa-ziși „maturi”. Există desigur incompatibilități dar dacă ne-am lua după teoria Incompatibilității…ei bine, mulți din noi n-am mai fi în viață acum. Nu zic că e bine să existe oameni sau părinți incompatibili dar zic că unii chiar nu intră în domeniul ăsta…ci doar comunică prost și pripit. Deci…dând de greu, lăsăm persoana veche pentru una nouă, în fața căreia știm să fim mai pregătiți. Asta duce la al treilea rând ce ne arată că deși suntem mai luminați privind Relația ca mecanism și comportamentul ei, arătând anumite schimbări unei persoane noi nu ne va satisface. 
Schimbându-ne atât de mult și atât de greu, căutăm oarecum o mică recompensă morală, o mică bătaie prietenească pe spate de la persoana pe care o dorim. Persoana nouă nu știe ce muncă am depus noi și o să ia comportamentul pe merit sau o să-l considere uzual. Lucrul ăsta s-ar putea să ne irite. Dacă suntem cumva și mai luminați și trecem peste faza asta de orgoliu, s-ar putea să dăm nas în nas cu situația în care persoana aia nu va știi să ne aprecieze schimbarea căci…n-am trecut împreună prin ea. Ăsta e farmecul într-o ceartă…: că te luminează cu ceva. Persoana nouă s-ar putea să nu cunoască emoțiile astea și dacă ar știi ceva despre, ar știi ceea ce a avut cu altcineva…nu cu tine. Drept urmare, ești un om schimbat ce a învățat din greșeli…cam degeaba. Cazul rar când ești apreciat există dar e rar. Și nu e degeaba când te simți mai împlinit comportamental dar trebuie să ai tact în a nu căuta recompensa aia. În rest, relațiile se construiesc. În asta intră și certurile sau neînțelegerile. Depinde doar de voi doi dacă sunteți mai apți în fața evoluției pozitive iar apoi dacă sunteți compatibili. Deseori, mulți sunt foarte compatibili. Majoritatea aș spune. Problema uriașă e de obicei Temperamentul fiecăruia și nivelul de „maturitate” la care a ajuns fiecare în parte.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *