Blogging, Știri & Trends
Istoria Cazinoului de pe faleza
Istoria Cazinoului de pe faleza

Istoria Cazinoului de pe faleza

Mi-a recomandat o prietena un articol interesant. In acesta se vorbeste despre istoria Cazinoului de pe faleza din Constanta. Totul incepe cu o scurta istorie a orasului Constanta:

Istoria oraşului, colonie milesiană din secolul VII a. Chr., metropolă a Pontului Stâng sub romani şi sediu episcopal în marele Imperiu Bizantin (secolele V – VIII)  se poate întinde pe sute de pagini. Ea este „fundaţia” a ceea ce avea să fie, trecând prin feudalismul cu amprentă otomană când s-a numit Kiustendje,  Constanţa – oraşul modern, care s-a dezvoltat exploziv începând cu momentul 1878 când Dobrogea revine la Patria Mamă.

1878 este un punct de pornire clar pentru ceea ce avea să devină acest port la Marea Neagră peste un veac şi ceva. Imediat ce autorităţile române se instalează aici începe un vast program constructiv care are ca rezultat o imagine arhitecturală unică în România. De ce?  Pentru că avem acelaşi moment de plecare pentru toate clădirile reprezentative ale urbei şi, mai mult decât atât, ele sunt opera, în multe cazuri, a unor arhitecţi celebri, români sau străini.

Majoritatea clădirilor monument ale Constanţei se grupează în zona peninsulară. Putem aminti aici Casa cu lei, Hotel D’Engleterre, Hotel Palace, Casa Şuţu, Moscheea Carol I dar mai ales unul dintre simbolurile oraşului : Cazinoul.

cititi mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *