Blogging, Știri & Trends
Județul Constanța se duce pe Apa Sâmbetei
Județul Constanța se duce pe Apa Sâmbetei

Județul Constanța se duce pe Apa Sâmbetei

Apa Sâmbetei este acel râu mitologic ce adună tot răul și nefastul și care se varsă fix în Iad. Pe aceleași valuri line se duc și străzile noastre locale sau județene.
Este incredibil cum într-un oraș atât de mare și modern pe alocuri, avem un sistem de canalizare construit din paie de suc, ce imediat dă greș chiar și la o ploaie de 10 minute. Nu suntem singurii însă, cei din Cernavodă sau Medgidia au și ei probleme mari la capitolul ăsta.
Țin minte că acum mulți ani, ploua mai des și mai serios. Vă imaginați cum ar arăta Constanța dacă s-ar întoarce ploile alea dure? Ne-am cumpăra cu toții gondole și am da la vâslă pe bulevardul Ferdinand. Nu știu de ce RAJA este cea care preia apelurile pentru probleme de inundație, ar trebui să vedem o instituție mai mare în grija acestor lucruri și ar trebui să se rezolve cumva treaba. Eu nu înțeleg structura subsolului nostru dar evident ceva nu e bine! Chiar mi-aș dori să intru cândva printr-o canalizare și să văd dacă avem și noi galerii subterane decente sau dacă sunt doar niște găuri acolo cu niște Dorei cu multe găleți în mână.

Un comentariu

  1. N-ai loc să intri într-o canalizare. :))

    Gurile sunt mari, ai loc să intri şi să te-nvârţi, dar scurgerile propriu-zise au diametrul de 15-30 de cm. Clar nu au cum să facă faţă volumului de apă. Să fim drepţi, când o să avem şi noi în România sistemul de canalizare precum în ţările civilizate, cu galerii subterane care să aibă diametrul de 2-3 m?!

    În altă ordine de idei, aş fi câştigat pariul cu prima zonă inundată din oraş dacă l-aş fi pus. :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *