Blogging, Știri & Trends
Lanterna fără baterii
Lanterna fără baterii

Lanterna fără baterii

Ann Makosinski este o tânără de 15 ani din Canada. Aceasta este cea care după luni de cercetări și experimente a inventat lanterna ce funcționează doar pe baza căldurii din palma umană.
Mai exact, invenția ei se bazează pe principiul termoelectric (efectul Peltier) iar structura fizică este compusă din circuitul de led-uri, un tub exterior din pvc și tuburi interne din aluminiu (conductor bun). Aceasta a creeat 2 lanterne numite F1 și F2. Una din ele are diametrul de 22mm și lungimea de 125mm. Centrul lanternei este practic gol (scobit), pentru a permite circulația aerului în scopul completării circuitului de rece al mediului și cald al corpului uman.
Mai există 2-3 feluri de lanterne (cu baterii, cu substanțe toxice, cinetice – găsite și la noi cu 20 de lei) dar aceasta este cea mai ecologică lanternă de până acum și cea mai simplă, având în vedere că folosește o energie ce este de obicei ignorată sau greu imaginată.
Acest proiect al Annei M. a fost înscris în concursul Google Science Fair sub numele de The Hollow Flashlight. Acolo se regăsesc detalii foarte minuțioase despre proiect și pașii și măsurătorile luate în calcul în timpul etapelor de finisare. Dacă proiectul acesteia va fi cel mai bun, are șansa de a câștiga o bursă în valoare de 50.000$ și o excursie pe Insulele Galapagos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *