Blogging, Știri & Trends
Limba Chineză predată în orașul Constanța la un preț avantajos!
Limba Chineză predată în orașul Constanța la un preț avantajos!

Limba Chineză predată în orașul Constanța la un preț avantajos!

Imaginați-vă pentru un moment în autobuzul 100, în îngrămădeala de început de Școală și muzica ascultată fără voie de la telefonul mobil al unui puștan oarecare. Poate cobori în Parcul Tăbăcărie și vorbești cu un străin despre situația Politică a țării sau despre lebedele adunate pe lac. Asta e viața ta, limba ta, prezentul tău! Imaginează-ți acum că ești în China, la marginea unui altfel de lac, lângă un templu frumos. Imaginează-ți că vorbești poate despre aceleași lucruri cu un localnic sau despre spiritualitate sau economie și că vorbești pe limba sa. Cum se simte sufletul tău? Mult mai bogat!
De trei ani de zile, în orașul Constanța, avem parte de o clasă mai aparte ce ne învață Limba Chineză standard (Mandarină). Am aflat din ziar câteva detalii despre asta dar am preferat să vorbesc direct cu echipa Clasei Confucius pentru a mă lămuri de câteva aspecte cheie ale cursului. O să fac un rezumat pe scurt la final. Spun la început că e vorba de un curs de Lb. Chineză ce costă DOAR 200 de lei per semestru și ce are loc la Univ. Ovidius de pe B-dul. Mamaia. Hai să ne lămurim de câteva aspecte importante:
Ce este Clasa Confucius?
Confucius se numea de fapt Kong Qiu (sau Kongfuzi) și era un mare gânditor și filosof al Chinei ce a trăit în perioada aniilor 551 – 479 îHr. Învățăturile sale pun accent pe Generozitatea și Armonia regăsită în oameni. Își dorea mult un popor educat și rafinat. Clasa Confucius este Oportunitatea dobrogenilor de a cunoaște o limbă străină cu o istorie vastă, o cultură și o civilizație bogată. Se desfășoară în cadrul Universității Ovidius din Constanța și colaborează cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. A apărut în oraș din Martie 2011 și are loc în fiecare an.
Unde are loc cursul mai exact?
Acesta are loc în Biblioteca Universitară a facultății Ovidius de pe Bd. Mamaia, la etajul 2.
Cât durează cursul?
Acest este împărțit pe două semestre, exact ca un An Universitar (Octombrie 2014 – Iunie 2015). După acest an, poți ajunge la nivelul 1. Cursul are 6 niveluri.
Cât costă?
Pentru înscriere plătești 50 de lei pe an. Pe lângă această sumă, plătești câte 200 de lei pe semestru. Deci un an universitar te va costa la final 450 de lei. Tu însă vei plăti la început doar 250 de lei iar dacă în Semestrul 2 dorești să te retragi, o poți face fără a plăti și ceilalți 200 de lei.
 
Până când e înscrierea și plata?
Înscrierea are loc în perioada 15 Septembrie 2014 – 03 Octombrie 2014. Cei 250 de lei pentru Înscriere și taxa pentru primul semestru se pot plăti până în data de 03 Octombrie 2014. Vezi secția Înscrieri!
 
În ce limbă se predă?
Până acum s-a predat în Lb. Engleză dar din acest an, domnișoara Yuqin Wang (noua profesoară) va preda în Lb. Engleză dar și în Lb. Română.
Când începe cursul/prima predare?
În data de 6 Octombrie 2014 are loc Ceremonia de Deschidere a evenimentului predării cursurilor. Nu are loc prima predare deci dar acolo, în discuții cu viitorii cursanți, se va stabili o dată și o frecvență.
 
Când se predă? Dacă lipsesc?
Frecvența de predare este: o dată pe săptămână timp de două ore. Însă, aceeași lecție cu un alt grup se poate repeta în aceeași săptămână. Deci dacă nu poți veni Luni la 16, poate poți veni Marți la 12. Găsim un exemplu de Orar în link-ul de aici. Cursanții vor avea sala de predare liberă de la ora 9:00 la 18:00 și o altă sală de la 18:00 la 20:00. Așadar puteți sta mai mult de două ore pentru a fi prezenți la restul activităților din cadrul clasei!
 
Ce este Taijiquan?
În prețul înscrierii intră și posibilitatea de a practica Taijiquan cu profesorul Xiao. Taijiquan este o formă de Arte Marțiale. Ba chiar, poți plăti doar acei 50 de lei pentru înscriere și să nu plătești cursul de Lb. Chineză și să participi doar la acest antrenament. Pe lângă Taijiquan, în prețul cursului total, se vor desfășura mai multe activități specifice cultului chinezesc.
Cu ce pot ajunge la locație?
Pe bune? Of…ok. Mașină personală, bicicletă, Maxi Taxi 301, 304, Autobuz 40…
 
Există vreo acreditare?
Da. Odată ce consideri că ai atins nivelul pentru care te-ai pregătit, poți da un test HSK, test recunoscut internațional. Pentru acest test trebuie să plătești o taxă la fel de avantajoasă: 30 de lei pentru Nivelul 1, 40 de lei pentru Nivelul 2 și 50 de lei pentru Nivelul 3.
Posibilități de Angajare sau Bursă?
Angajarea o poți căuta tu! A cunoaște Limba Chineză este un mare atu oriunde, inclusiv în România, țară ce are relații bune diplomatice și economice cu Republica Populară Chineză. Se poate obține totuși și Bursa Confucius sau școala de vară pentru cursanții cu vârsta de până în 30 de ani. Faci o drumeție, ai câțiva bani de buzunar, îți înflorești sufletul… Voi reveni cu un Update cu detalii despre o astfel de Bursă.
REZUMAT
Așadar, până pe 3 Oct 2014 poți da doar 250 de lei pentru înscriere și un prim semestru pentru un curs de Lb. Chineză organizat la Univ. Ovidius din Constanța. Durează un an să atingi un nivel și poți da și un examen recunoscut internațional dacă te simți pregătit. Pe 6 Octombrie, la ora 16 are loc Ceremonia de Deschidere. Succes!

.:: www.confuciusclassovidius.wordpress.com

.:: www.facebook.com/clasaconfucius.ovidius

[Update 2015] Cel mai probabil, un nou semestru va începe în perioada Octombrie 2015. Să fiți pe fază!
[Update 2016] Înscrieri până în data de 19 Februarie:
inscrieri limba chineza constanta 2016

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *