Blogging, Știri & Trends
Logic ca nu intram in spatiul Schengen
Logic ca nu intram in spatiul Schengen

Logic ca nu intram in spatiul Schengen

Wow, mare soc mare, doua state uriase spun oficial ca nu vor sa auda de Romania si Bulgaria in spatiul Schengen. Ma, e ceva, nu ma asteptam sa ne pomeneasca cineva atat de oficial, chiar daca este si negativ.

Spatiul Schengen inseamna libertatea de circulatie in afara tarii. De exemplu, eu cand am iesit din Romania in Ungaria am stat ceva timp la Vama, apoi s-a uitat lumea si prin pasaportul meu si al altora, pe unii i-a controlat in bagaje. Ai zice ca da, asa se face, ei bine…in spatiul Schengen nu. Daca eram toti in aceasta conventie, nu mai opream la Vama, nu se mai uita nimeni la noi, nimic. Pana in Italia, nu am mai intampinat nici un control nici o nimic. Asta inseamna.

Drept urmare, repet titlul: logic ca nu intram in spatiul Schengen! Pai ce, este majoritatea poporului roman demna de asa ceva? Nu este sigur si istet sa lasi niste oameni nedresati social sa circule liber de colo colo. Mai are rost sa mentionez ca in viitorul apropiat (si poate indepartat), noi nu pupam acces liber nici in SUA sau UK? Oricat le-am tortura inamicii si oricat le-am duce cafeaua la birou, nu intram liber nicaieri, nu cand Romania este inca o jungla.

4 comentarii

 1. Valentin

  Joie, pentru orice roman civilizat, spatiul shengen nu reprezinta, nu constitue o bariera… din pacate nu reprezinta o bariera serioasa nici pentru cei necivilizati. Atunci? Ce inseamna shengen?
  Personal, ca parinte, imi intreb baiatul atunci cand ma informeaza ca va „iesi” in oras „unde exact pleaca, cat sta si daca are suficienti bani”.. mi se pare o chestie de bun simt..

 2. florina

  Foarte interesanta abordarea ta asa ca hai sa mutam discutia luni, 20 iunie, ora 16:00, Sala 111, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Strada Povernei nr. 6 unde va invit la o dezbatere organizata de Centrul de Cercetare in Comunicare din cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, dezbatere prilejuita de publicarea volumului “Examenul Schengen. In cautarea sferei publice europene” de Alina Bargaoanu.

  Lucrarea de fata analizeaza sfera publica romaneasca intr-un context particular, cel al propunerii de amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Volumul a avut in vedere reflectarea si incadrarea subiectului in mass-media romanesti, perceptia publica si pozitia actorilor politici fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, dar si prezenta si abordarea subiectului in mass-media din alte state membre UE. Perioada acoperita de cercetarea noastra este 21 decembrie 2010 – 21 ianuarie 2011

  Invitati la eveniment: Leonard Orban, Daniel Daianu, Adrian Cioroianu, Paul Dobrescu

  Alina Bargaoanu este profesor universitar doctor la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA si autoarea mai multor carti de specialitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *