Blogging, Știri & Trends
Lumea s-a adunat la Rabla pentru Periuța Ta în fața la City Park Mall
Lumea s-a adunat la Rabla pentru Periuța Ta în fața la City Park Mall

Lumea s-a adunat la Rabla pentru Periuța Ta în fața la City Park Mall

Astăzi m-am trezit destul de devreme pentru a participa la Antrenamentul cu nr. 48 Sanasport, ce constă într-o încălzire și alergare în jurul parcului Tăbăcăriei. La ora 8 și puțin s-a desfășurat, dar de săptămâna viitoare va începe la ora 9 și va avea loc din nou în stațiunea Mamaia. După alergare am stat câțiva la o „hidratare” la terasa NSS din fața City Park Mall iar unii din noi ne-am dus cu periuțele vechi pentru a le schimba pentru unele noi la caravana Rabla pentru Periuța Ta. N-am reușit să-i mobilizez pe sanasporți dar…să fie sănătoși!
La ora 8 când am ajuns în zonă, câțiva cărau cutii și pregăteau caravana. Totul urma să înceapă începând cu ora 10:00. Imediat după această oră, am văzut în medie cam 20 de persoane sau 30 uneori ce stăteau la coadă pentru a-și schimba periuța veche de dinți cu una nouă de la Aquafresh. Pentru asta nu stăteai mult deloc, doar lăsai periuța și primeai una nouă la schimb. Coada era pentru gravura de după, o personalizare cu numele sau porecla ta pe această perie. M-a întrebat un domn mai în vârstă pentru ce stăm la cealaltă coadă și i-am spus de gravură și a reacționat bucuros în mod copilăresc, spunând că nu știa de așa ceva. Dura mult să stai acolo căci unii aveau și trei periuțe de gravat, aceasta fiind și limita de periuțe noi pe care le putea primi o singură persoană. 

Mascota Aquafresh se plimba printre oameni și se poza cu copiii. M-am pozat și eu cu această mascotă și m-am distrat când îmi spunea să zâmbesc, că și el – cel de sub costum – zâmbește cu gura până la urechi. Am stat de vorba apoi cu doamna Roxana, o coordonatoare de la fața locului. Mi-a dat câteva detalii despre campanie, ba chiar a fost atât de amabilă încât să-mi dea alte materiale promoționale plus o cănuță cu ventuze pentru a-mi pune periuțele în aceasta.

Eu am primit două periuțe că-s mai cu moț! Am mai primit și câteva lucruri pe care o să le dau verișoarei mele mici, respectiv un orar de periat pe dinți, o broșură despre modul corect de a-ți îngriji dinții (periaj de minim 2 ori pe zi, vizită la dentist în mod regulat și o dietă sănătoasă și echilibrată care să includă multe fructe și legume) și un fel de agendă în care copilul să-și poată nota activitatea privind igiena orală. Am primit de asemenea și cupoane cu reducere pentru pasta de dinți ce poate fi cumpărată din Carrefour. Până în data de 1 noiembrie 2014 poți arăta acest cupon la casa de marcat și îți reduce cu 4 sau 5 lei prețul pentru un produs anume afișat pe el.

Am mai învățat despre câteva statistici îngrijorătoare despre lipsa igenei orale în România. În primul rând, un studiu ne arată că la nivel urban, oamenii folosesc aceeași periuță de dinți timp de doi ani (deși se recomandă schimbată o dată la 3 luni). În mediul rural, oamenii își schimbă periuța de dinți o dată la 10 ani!
Consumul de pastă de dinți spune același lucru pe care îl tot auzim des la Știri. Românul consumă 1,39 de tuburi de pastă de dinți pe an iar în mediul rural un tub îi ține pe localnici vreo 3 ani. Cariile fac ravagii în România. 80% din români au probleme dentare iar cariile însumează 71% din aceste probleme conform studiul Zâmbește România din perioada Aprilie-Decembrie 2013. Cât despre vizita la stomatolog, 69% din oamenii intervievați au spus că se duc doar când au probleme (deseori mari). 49% nu au vizitat un cabinet stomatologic în ultimul an iar 9% nici nu au călcat vreodată într-un cabinet dentar, deși au probleme. Tot în anul 2013 s-a analizat și problema cariilor la copii. Un procent de 75% din copiii de până în 13 ani au carii pe dinții temporari. De asemenea, 4 din 10 copii de până în 13 ani au deja carii pe dinții definitivi, în vreme ce aproape 90% dintre acestea sunt netratate.
Sunt niște statistici șocante, fapt ce ar trebui să ne miște mai mult decât orice alte pseudo-lupte sociale pe care le duc oamenii în ziua de azi! Lipsa educației în materie de igenă orală a părinților este problema principală.
Campania Zâmbește România a fost dezvoltată în anul 2012 de GSK Consumer Healthcare (una dintre cele mai mari companii famaceutice din lume) și brand-urile sale Aquafresh, Sensodyne, Paradontax și Corega, cu ajutorul unor specialiști în igenă orală. 
Vă recomand să căutați detalii despre această campanie cât și despre alte activități utile pe www.zambesteromania.ro și pe pagina www.facebook.com/zambesteromania.
Campania are loc în Constanța doar azi până la ora 18:00 sau cel mai probabil până în limita stocului. Aceasta va continua cu Brașov (20 septembrie), Iași (27 septembrie), Cluj-Napoca (4 octombrie), Oradea (5 octombrie) și Galați (11 octombrie).

p.s. Apropo, până pe 31 Decembrie 2014, în cadrul acestui program, puteți să vă faceți  o consultație gratuită la cabinetele stomatologice din lista regăsită aici. Pentru un detartraj GRATUIT în Constanța, alegeți unul din cabinetele de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *