Blogging, Știri & Trends
Ma deprima orasul asta | O noua amica
Ma deprima orasul asta | O noua amica

Ma deprima orasul asta | O noua amica

M-am suit azi in maxi taxi si m-am dus in spate. M-am bucurat ca pot sa-mi aleg partea cu geam pe care sa stau, dar m-am deprimat instant cand mi-am amintit ca pe oricare m-as uita, vad doar blocuri gri si pline de mazgalituri si saracie. Bine ca aveam castile in urechi. sa-mi tina companie.

M-am dus la AJOFM azi, alias cladirea aia cu munca. Am mai avut o tentativa sa-mi predau dosarul ca sa ma ia in evidenta ca somer, sa pot face si eu un curs sau ceva, iar acum o repetam. De unele cursuri ai nevoie neaparata de dosar. Ok. Am ajuns in zona respectiva, am intrat la nene cu o GROAZA de foi dupa mine, caci asa trebuie cica, dar mi-a ales doar cateva, respingand mai toate diplomele mele zicand ca sunt doar de participare. I-am zis ca nu sta asa treaba si a zis ca o sa se mai uite o data pe ele. Toate bune pana la carnetul de somer.

Eu am mai luat somaj dupa liceu, caci poti face asta dupa ce termini un liceu. Vreo 6 luni vreo 2 milioane pe luna. Sa-mi cumpar si eu seminte sau ceva. Iti da un carnetel si lunar te duci pe la ei in vizita si ti-l stampileaza. Aparent, trebuie si acest carnetel! Nu scria nicaieri asta nici nu mai stiam de el dar cum sunt eu strangator, stiam ca-i acasa pe undeva. Deci nu am dat dosarul caci am nevoie de carnet. Ok, du-te acasa, mai trece o ora, intoarce-te. M-am intors cu dosar, carnetel, purcel si am vazut ca lipseste nenea. Am zis sa-l astept. Fix atunci, aparuse Ea.

Mi-a trecut prin fata o tipa brunetica si maruntica. Am eu o pasiune pentru astfel de fete. Se invartea in jurul panourilor alora cu anunturi si tot. Isi nota ceva si se tot muta usor spre stanga panoului iar eu in spatele ei, spre dreapta. M-am uitat mai atent la ea si mi-a placut, arata ca o varianta romaneasca a lui Nicole Scherzinger. Se uita la amarata aia de lista cu job-uri de zugravi, ospatari samd. „Nu-mi zice ca ai gasit ceva interesant in lista asta!” ii spun eu din senin. Am inceput sa vorbim, sa povestim. Nu e din Constanta, a venit si aici sa mai insiste putin in cautarea de job. I-am cerut ID-ul de messenger sa mai discutam despre una si alta si mi l-a dat.

Trebuia si ea sa plece iar eu trebuia sa ma duc iar la nenea cu dosarele. Chiar ea mi-a propus sa plecam impreuna crezand ca mi-am terminat treburile insa aveam de facut asta. I-am zis „stai sa vad daca a venit nenea” si mi-a zis „hai ca te astept”. Ce dragut. Bruneta mica si draguta cu ochii caprui si frumusei foc.

M-am dus rapid, nu era acolo. Am intrebat-o pe o tanti daca a plecat domnul respectiv, referindu-ma la o pauza de masa sau ceva, dar nu, cica si-a terminat programul. Of, Doamne. In mod special i-am sunat de acasa ca sa intreb daca angajatul respectiv are si el programul direct proportional cu programul unitatii si mi s-a zis ca da. Ei bine, nu. Ca sa depui dosarul necesar pentru a fi luat in evidenta la AJOFM, trebuie sa te prezinti acolo pana in ora 13:30. Programul se termina la ora 16:30 mai nou, insa angajatii stiu ca la 16:00. Asta de Luni pana Joi, Vineri se termina la ora 14:00 parca.

Ok, revenind. Mi-am luat noua amica si am tulit-o putin spre parc. Daca tot nu e din zona, nu strica sa iasa la o mica plimbare. Trecand pe langa City Mall, am realizat ca pot s-o surprind putin cu participarea mea la Constanta Papergirl, deci am mers catre Carturesti sa-i arat fel si fel de poze. I-am explicat eu ce mi-a explicat mie candva si Mihaela Bota, cu monotipia aplicata pe o lucrare de acolo si chestii si vrajeli. I-a placut. Am continuat sa ne plimbam prin parc si discutam despre job-uri si conditii de trai aici si conditii de trai de acolo. Intre timp, ma bucuram ca nu i-a venit ideea sa ne oprim undeva la un suc caci mai aveam exact 3 lei in portofel. Repet, sunt somer, neindemnizat chiar.

La fel ca mine, si ea vorbeste Engleza foarte bine si ea vrea sa ajunga in Anglia si ea a fost in Italia tot in anul 2010. Asa ca am avut multe de dezbatut. Am mers impreuna spre Gara ca sa-si ia microbuzul catre casa, a spus ca isi cumpara o inghetata caci i s-a uscat gura si ne-am luat la revedere. Deci mi-am facut o noua amica azi. Sunt curios daca ne vom mai revedea vreodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *