Blogging, Știri & Trends
Măcar orașul Constanța a votat USR-PLUS…
Măcar orașul Constanța a votat USR-PLUS…

Măcar orașul Constanța a votat USR-PLUS…

Harta de mai sus este furată de pe Digi24.ro. Ce? N-am voie să fur? În țara lu’ PeSeDe ar fi chiar culmea să mai incriminăm asta! Am modificat-o puțin căci județul Constanța era Galben iar eu l-am vopsit Albastru, căci spune Presa că în municipiul Constanța USR a ieșit primul la vot, apoi PNL, apoi…PSD.

Din tot DEZASTRUL ăsta de vot (pe care foarte mulți îl resimt ca dezastru), măcar cu vestea asta bună să ieșim din situație! Că în sfârșit, orașul Constanța și-a schimbat mentalitatea. Chiar a făcut-o! De data asta poate că nu ar mai trebui să ne supărăm pe semenii noștri apropiați ci pe semenii noștri mai distanți. Mai ăia din Olt, din Teleorman… În Constanța, am câștigat ce-i drept…! Ne-am schimbat mentalitatea, am evoluat.

Ajută asta per total? Da. Ajută mult? Nu. Cum ar ajuta mult? Să continuăm să fim critici la nereguli, să facem sesizări scrise când avem probleme. Nu e mare brânză! Poți face o sesizare Online, ba chiar și pe Whatsapp! Fă-o!

De ce a ales însă România PSD în anul 2020, după atâția ani de rahat de la PSD? Eu aș zice simplu: prostie. Un răspuns mai indulgent vine însă de la cineva de la care poate mulți nu s-ar aștepta: Băsescu! Un fost Președinte al României a fost invitat în premieră cred pe postul Tv Digi24 și a zis foarte bine ce a zis la întrebarea: De ce a votat lumea cu PSD?

Băse a zis scurt: Proasta guvernare. Fiind un răspuns vag a completat și a zis că pandemia a fost gestionată prost și că opacitatea în explicarea către populație a ceea ce se întâmplă a lipsit. Ce-i drept, da. Asta a lipsit mult. Toți specialiștii și toți experții și toți educații au vorbit prea…educat. N-au știut să vorbească simplu, concret, direct…ci intelectual, pseudo-intelectual sau alandala. Cei mai deștepți oameni din Industrie…au vorbit alandala. Ca să vezi valoare românească și discrepanța între educația generală și educația nișată! Și mai lăudăm școlile profesionale…

Băse a mai zis că nu s-au luat măsuri insuficient de severe unde trebuiau luate. La început s-au luat, dar după aia…ciuciu. Chiar și acum. Noi, constănțenii, suntem în carantină cică. NU. Nu suntem. Pariu pe 1 milion de dolari că nu suntem și că nici n-am fost. Căci nimeni nu gestionează asta real. Căci nimeni nu e în stare. OK. Nu suntem Venezuela sau Coreea de Nord, băi dar nici România aia mult visată de partide gen AUR nu suntem…!

Băse a continuat… A zis că s-au luat măsuri „neinspirate” și tare bine a zis. Că s-au luat măsuri împotriva micilor comercianți gen piețarii care nu meritau asta și care nici nu generau ei probleme pe tema asta. Culmea culmiilor, în România, dacă te iei de tanti Mioara care vinde leuștean în piață e mai grav decât dacă te iei de Gigi, patron de complex turistic. Chiar dacă unul aduce plus-valoare mai mare Economiei. Dar, la Vot…contează total.

Băse mai zice că s-a coafat dezastrul din Sănătate și ding ding ding…iar a nimerit-o. Spune că „măsurile astea incorecte și fără logică au fost taxate”. Apoi, cireașă de pe colivă, mai zice că pelerinajele interzise au generat multă nemulțumire și că Biserica s-a dovedit un „excelent organizator” de-a lungul timpului în așa ceva.

Și are dreptate. Nu reprezintă dreptatea unui Stat drept, dar are dreptate. Suntem strâmbi. Un popor strâmb. Și…asta merge la noi. Chiar dacă unii votăm USR din speranță, chiar dacă alții votăm AUR din înflăcărare, proporțiile rămân aceleași! Nea Nicu x 10.000 de Nea Nicu care se îmbată și nici măcar nu știe pentru ce votează. Tanti Geana x 20.000 de Tanti Geana care nu știe pentru ce se votează, dar o să-i spună la secția de vot acolo cineva ce se votează. Gică x 900.000 de Gică ce se bucură că e plimbat cu autobuzul și că primește 50 de lei ca să voteze cu partidul X ca să nu-și ia un capac peste cap.

Eu zic două lucruri. În primul rând, hai să ne trezim la realitate! Oi fi eu băiatul x sau oi fi tu fata y, cu o idee sau alta și ambiții sau doar gânduri corecte pe teme politice, dar…o societate este formată din fel și fel de caractere de când s-a inventat Timpul. Și nu hAUR, nu de acum 2020 de ani, căci suntem mai vechi de atât! În al doilea rând: E greu ca oamenii cu cap – sau cei care se consideră cu cap (Aristotel și Sigmund Freud și alții se amuză pe noțiuniile astea…) – să ia în considerare cu adevărat asta, dar: Nu mai lua Viața prea în serios!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *