Blogging, Știri & Trends
Metro își vinde magazinele Real
Metro își vinde magazinele Real

Metro își vinde magazinele Real

Una din cele mai importante vânzări ale anului este cu siguranță cea făcută de către germanii de la Metro Group către francezii de la Groupe Auchan. Pentru cei de la Auchan este cu siguranță cea mai mare achiziție din ultimii 16 ani.
Metro își vinde lanțul de magazine Real rivalului său, Auchan, pentru un preț de 1,1 miliarde de Euro. Acest preț este considerat a fi unul corect de către ambele părți cât și de către specialiști economici. Acordul a fost semnat ieri, 30 Noiembrie 2012. 
Motivul vânzării este teama de datorii cât și teama de a nu scade în ochii Bursei Internaționale, în Octombrie 2012 aceștia primind un avertisment de la celebra agenție de rating Standard & Poor. Un alt motiv important pentru cei de la Metro Group este extinderea lanțului Cash & Carry, mai ales pe partea de electronice, segmentul cel mai profitabil al afacerii, ce a generat în anul 2011 vânzări în valoare de 31,2 miliarde de Euro (din totalul de 66,7 miliarde la sfârșitul anului fiscal), în 29 de țări și 722 de locații.
Așadar, la fel ca într-un joc de Monopoly, Auchan cumpără aproape toate zonele Real. Mai exact, 91 de Hypermarket-uri din România, Polonia, Rusia și Ucraina. Vânzările totale ale acestor zone însumează cifra de 2,6 miliarde Euro iar angajații sunt în număr de 20.000. Magazinele Real din Germania (316 Hypermarket-uri) și Turcia (12 Hypermarket-uri) nu sunt dorite de către grupul Auchan (în Turcia nefiind activi).

Auchan este al 12-lea lider mondial pe domeniul vânzărilor Retail. Acesta deține în proprietate 654 Hypermarket-uri și 330 centre comerciale în 12 țări, 767 supermarket-uri în 5 țări și 269.000 de angajați. Este al 2-lea cel mai mare grup de distribuție francez, după Carrefour.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *