Blogging, Știri & Trends
Mi-am developat în sfârşit un film foto vechi | RoIAS 2006
Mi-am developat în sfârşit un film foto vechi | RoIAS 2006

Mi-am developat în sfârşit un film foto vechi | RoIAS 2006

Pentru poza asta de mai sus m-am tot îngrijorat în ultimii ani! Credeam că mi-au dispărut pozele făcute la un show aviatic de acum mulţi ani de la Kogălniceanu dar nu, erau intacte, toate cele 36 de poze pe film color!
De mulţi ani, îmi tot mutam un film nedevelopat de colo colo prin casă, prin dulapuri. Aveam mai multe filme foto prin casă şi mi-era teamă că am încurcat borcanele dar m-am fixat pe unul din filme pe care îl bănuiam a fi acela cu pozele respective. L-am mutat ba într-un loc, ba în altul, sperând ca într-o zi să-l developez. Azi a fost ziua aia. L-am dus la Doraly în ziua de Joi parcă iar azi l-am luat developat şi pe CD cu preţul de aproximativ 14 ron.
Problema era că nu mai ştiam de când e filmul. Eu am bănuit că din anul 2003. Uitându-mă azi pe poze, îl bănuiesc mai degrabă a fi din anul 2006, de la evenimentul RoIAS 2006. Deci dacă ai un film foto nedevelopat de mai bine de 7 ani minim, e ok totul! Mulţi zic că vai, că aualeu şi mamma mia…”e vechi filmul şi s-ar putea să nu iasă nimic”. Repet. Am de minim 7 ani filmul ăsta şi mi-au ieşit nu 10, nu 15 ci TOATE 36 de poziţii!!! Este minunat. Deci, oricât de vechi e filmul tău foto, e bun! Ideea e să-l păstrezi într-un loc uscat, ca un dulap de exemplu.
Ţin minte frânturi din ziua respectivă. Mergeam cu maşina către aeroport. Urma să fie prima zi din viaţa mea când apucam să văd nişte avioane de aproape.

 

 

 

 

Era multă lume şi era o atmosferă la care rar eram martor. Adoram să văd fel şi fel de invenţii şi am făcut poze cu multe avioane, mai ales acelea mai bad-ass. Mă ofticam în toţi anii ăştia de pozele astea, amintindu-mi clar doar de prima poză de la începutul articolului, însă văzând acum şi pe restul, realizez ce lipsea. Erau poze făcute de mine în mare parte, arătând de fapt o nouă poftă a mea de atunci: fotografia. De abia pe atunci începeam să realizez că pot să văd unghiuri, cadre spontane de eveniment şi altele. Începusem de pe la 14-15 ani cu asta dar rar. Deci pozele astea fac categoric parte din puţinele mele momente de început când cochetam cu Fotografia, fie ea şi pe film. Nici acum nu-mi vine să cred că le am!

 

La fotografia pe film vezi mai uşor dibăcia cuiva, chiar şi dibăcia aia de elev. Un om cu un film foto de 36 de cadre, nu are tupeul să facă orice fel de poză fără să o gândească bine. Uitându-mă la multe poze de-ale mele de atunci văd bine că eram pe drumul cel bun.
Oricum, asta a fost marea mea bucurie pe ziua de azi! Hai să mai vedem câteva poze rare pe film foto color, făcute de al vostru joienegru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *