Blogging, Știri & Trends
Mi-am dus laptop-ul la doctor
Mi-am dus laptop-ul la doctor

Mi-am dus laptop-ul la doctor

Nu mai suport, gata! A venit timpul să-mi dau laptop-ul la un cămin, eu nu mai pot să-l ţin. Atâtea nazuri şi atâtea fiţe, după ce că l-am adoptat cu greu, aşa mă răsplăteşte el pe mine?
Nervosul meu de laptop, etern încins şi cu probleme de atitudine, a ajuns astăzi la un service. Ba chiar, e atât de mofturos şi nervos încât cred că o să fac şi eu ca bloggeriţa Oana Kovaks şi o să încep să dau nume obiectelor din casă. Dar ce nume să-i pun? Aveţi vreo sugestie? Mofturos şi nervos…ba chiar şi încăpăţânat peste măsură. Pe cine cunosc eu aşa oare? Chiar nu-mi dau seama…
La fel ca ieri, am făcut azi o drumeţie cu bicicleta. La fel ca ieri, m-am trezit din somn târziu. E un semn foarte bun, având în vedere că de câteva luni mă trezeam devreme şi dormeam oricum prost. Am făcut ceva mişcare în casă aşa cum fac mai mereu iar apoi mi-am luat laptop-ul şi bicicleta pentru a găsi un service. Am preferat să caut o firmă recomandată de cineva pe acest blog, mai exact Best System Support SRL. Se află la intersecţia mare a bdului Tomis cu strada Tulcea. Am auzit că au verificarea gratuită aşa că am zis să profit. Unde mai pui că fix înainte de a ajunge la ei, am oprit la un service mai de lângă casa mea, ce avea verificarea cu 40 de lei. Fuck that. 
Până în Tomis Nord, am pedalat peste tot dar mai ales pe străduţe paralele cu marile bulevarde. Ajungeam mai repede aşa, plus că nu mă deranjau maşinile atât de tare. Deşi urcam spre nord, mă simţeam constant la vale. Având în vedere că Marea e mai aproape de Nord faţă de Centru, nu mă miră. Am ajuns la service, i-am explicat problema şi l-am lăsat acolo până îi dă de cap. Jegul meu de laptop e un laptop minunat de fapt. E un HP Pavilion dv5, cu 4Gb RAM, procesor AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,20 Ghz şi o placă video minunată de 512 MB dedicaţi, de model ATI Mobility Radeon HD 3450. Nu e nici pe departe ceva nou sau modern, dar rulează mai toate jocurile nou apărute. De editare grafică şi video nici nu mai zic. Problema lui e că are o bubă ce-l face să se restarteze, dându-mi un BSOD cu codul 0x00000124. Am încercat eu să-i ghicesc buba dar m-am lăsat bătut. E prima oară când duc la Service un sistem de genul, căci până acum aveam PC şi îl reparam indiferent ce avea. Într-un laptop n-am intrat niciodată. Cu ocazia asta, i-am zis să mi-l cureţe dacă e cazul, lucru ce m-ar costa vreo 60 de lei. Să vedem la cât ajunge preţul final şi cu alte probleme găsite. 
Mi-a notat câteva date pe o foaie, mi-a dat şi mie o copie şi m-am întors pe biclă spre casă. Am luat-o pe bulevardul Tomis mai întâi însă m-am săturat imediat de trafic, drept urmare am luat-o iar pe fel şi fel de străduţe conexe. Era mai liniştit pe acolo şi puteam să-mi exersez oprirea şi acordarea priorităţii. A fost mai greu la deal dar am ajuns apoi pe lângă Brick şi iar am început s-o iau frumos la vale din nou.
De când am acest laptop, n-am reuşit să-i folosesc adevăratul potenţial, ba chiar m-a şi încurcat atât de tare încât nu doar că nu mai aveam chef să scriu pe bloguri dar nici să ascult muzică în Youtube n-am putut din cauza resetărilor subite. Sper că în sfârşit voi avea şi eu din nou un sistem bun, mai puţin nervos şi încăpăţânat. Eu unul, mă simt mai liniştit de o săptămână-două, poate mă ia drept exemplu al meu obiect electronic şi mă ajută să facem minuni în continuare!

[Update 17 Oct]

Veşti proaste pentru mine. Încăpăţânatul meu de laptop a reuşit să-l enerveze şi pe doctor. Problema e gravă. Un chip de pe placa de bază e cam stricat. Ai putea să-l lipeşti şi să-ţi funcţioneze un timp dar se strică rapid oricum de la atâta căldură degajată. Ca să îmi schimb placa de bază m-ar costa cam 600 Ron, lucru inacceptabil. Deci…sunt cu laptopul în pom. Persoana de la Service nu mi-a luat niciun ban pe aceste verificări şi s-a mişcat oricum repede. A făcut ce a putut dar nervosul meu încins va rămâne defect. RIP.

5 comentarii

  1. Si eu am avut doua Acer-uri care aveau probleme asemanatoare: unul se restarta in continuu si celalalt nu se aprindea. Problema cunoscuta la modelul 5520 de la Acer – de la supraincalzire se duce un cip de pe placa de baza.

    Dupa ce am platit 60 de lei/laptop la 1a pentru constatarea defectui (pe care il stiam deja) si un sincer „nu se mai poate face nimic”, am cautat pe net si i-am gasit pe baietii de la reparatii-laptopuri.ro. In 3 zile, cat au stat la Bucuresti, baietii astia mi-au schimbat chipset-ul si le-au trimis perfect functionale + 6 garantie.

    Incearca un telefon la ei si vezi ce iti zic pentru modelul tau.
    Ps. M-a costat 350 lei/laptop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *