Blogging, Știri & Trends
Mi se blochează Youtube !
Mi se blochează Youtube !

Mi se blochează Youtube !

Nu cred că am pățit vreodată să mi se blocheze Youtube atunci când mă uit la video. De ceva timp însă, exact asta s-a întâmplat iar eu chiar stau mult pe acest website!
Se manifesta așa: Intram pe video, începea apoi să play…începea să cânte dar se oprea apoi în modul Buffering. Dacă dădeam de la început click pe bara de play undeva mai departe de Start, îmi mergea video. Dacă eram în playlist și apoi urma încă un video după…se bloca rapid după primele secunde de play.
Am întrebat oamenii de pe Facebook-ul meu despre ce cred ei că ar putea să fie vorba dar am primit recomandarea tipică de a schimba browserul (eu folosesc Firefox) și povești despre conspirația Google de a distruge tehnologia eficientă. Le mulțumesc oamenilor de răspuns, însă!
De obicei sunt câteva probleme clare ce pot apărea în această situație:
1. Placa video – Aici e ușor să-ți dai seama dacă ai placa video stricată. Dacă nu-ți merg nici filmele, nici jocurile bine…e oarecum destul de clar. Oarecum căci uneori și memoria îți poate da peste cap sistemul și te poate induce în eroare. Dar la Video…e destul de evident: Nu merge bine sau nu merge mai nimic;
2. Cache și History – Cea mai recomandată soluție la multe astfel de probleme de browser e soluția oarbă de Clear Cache și History. La Firefox, dai Ctrl+Shift+Del și poți șterge tot, mai puțin Active Logins pentru a avea parolele salvate. Ștergi pe perioada Everything și cică nu se mai aglomerează browserul. Niciodată n-am avut o nevoie reală de funcția asta sau de 2-3 ori cât am folosit-o (inclusiv azi în această problemă), nu a funcționat;
3. Adobe Flash Player – Cea mai comună soluție la probleme de rulat video pe browser e un flash player inexistent sau unul neupdatat.
Care a fost soluția mea, însă? 
De obicei, când umbli pe PC sau Laptop și apare o problemă din senin când totul de fapt funcționa bine până atunci, e bine să te gândești ce ai făcut ultima oară, ce modificări ai adus sistemului! Nu mi-a venit ușor în minte o posibilă soluție dar am gândit ceva mai departe și ceva mai simplu de fapt. În imaginea din articol se văd câteva Add-On-uri din Firefox-ul meu.
Am AdBlock ce îmi blochează reclamele pe Youtube, am Portofelul Bitdefender ce nu mă interesează și uite că o să-i dau Disable, am Gmal Notifier căci e util, New Tab că îmi place să-mi pornească browser-ul în Google, Yahoo Toolbar ce mă mir că încă insistă și ultimul add-on instalat acum câteva săptămâni pe nume YouTube High Definition – ce îmi permitea rularea automată a filmulețelor în format HD.
Acesta din urmă era problema! Unele add-on-uri pot să-ți dea peste cap Browser-ul (evident nu neapărat de la prima folosire). Putea fi și AdBlock care să facă asta cumva dar uite că de îndată ce mi-am dezactivat Add-on-ul menționat, au început și videoclipurile să se miște normal. Problem solved!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *