Blogging, Știri & Trends
Monument istoric, cu gaura în ușă !
Monument istoric, cu gaura în ușă !

Monument istoric, cu gaura în ușă !

Arh. Radu Cornescu a prezentat pe forumul SSC, o imagine foarte…constănțeană.

DSCN3793

DSCN3791

Exact, este celebra Casa cu Lei, aflată în Lista Monumentelor Istorice (Cod: CT-II-m-A-02798). Cineva s-a gândit că ar fi o idee bună să înfigă o țeavă fix prin ușa unei clădiri construite în perioada 1898-1902. Poate aflu și eu cine anume pedepsește astfel de gesturi și cum. Revin cu informații dacă descopăr ceva.

[LE] Am descoperit că fapta intră sub incidența Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Sancțiunea pentru o asemenea faptă se încadrează în suma de 5000 – 10.000 de lei, însă poate fi schimbată după caz. Articole bune de citit din această lege: Art. 1, Art. 11, Art. 53, Art.54, Art. 55 și Art. 57. Așadar, am contactat primul organ responsabil de control și sancțiune din listă: Direcția Județeană pentru Cultură, Constanța. Aștept răspuns de la aceștia.

2 comentarii

  1. joie

    În mod normal da, dar a fost totuși recondiționată cândva această clădire și a mai fost și păzită. Se spune că s-au păstrat multe detalii impresionante în interior. De pedepsit, cam trebuie s-o facă acum că e în văzul lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *